Még a héten!

2022.05.02. 16:39

Világhírű tenor koncertezik Debrecenben

Ramón Vargas öt év után ismét Magyarországon lép fel.

Ramón Vargas | Forrás: Bartók Tavasz

2017 után újra közönség elé lép Magyarországon a világhírű tenor, Ramón Vargas. A New York-i Metropolitan színpadát frenetikus beugrással meghódító, onnét pedig a világhírnévig meg sem álló mexikói sztárénekes magyarországi koncertjeit május 3-án a győri Olimpiai Sportparkban, valamint május 5-én a debreceni Kölcsey Központban láthatja a Bartók Tavasz közönsége, közölték a rendezvénysorozat szervezői. A lenyűgöző spanyol ajkú operaénekes áriaestjei ezúttal is korábbi hazai muzsikuspartnerei, a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével valósulnak meg.

A Bartók Tavasz koncertjeinek műsoráról a Papagenónak adott interjújában Vargas elmondta: 

Szép és hosszú karrier áll mögöttem, egy ilyen áriaest pedig jó alkalom arra, hogy az egész eddigi repertoáromból válogassak. Mozart Don Giovannijától egészen a Tosca Cavaradossijáig jutunk majd el, miközben lesz Verdi és Donizetti is.

Mozart, Donizetti, Verdi és Puccini áriáit olasz zeneszerzők operáinak emlékezetes zenekari részletei kötik majd össze.

A koncerteken a Győri Filharmonikus Zenekart a Magyar Állami Operaház és a Müpa közönsége számára jól ismert olasz operakarmester, a Rigolettót és a Pillangókisasszonyt a Metropolitanben is rendszeresen vezénylő Pier Giorgio Morandi fogja irányítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában