Nemzetközi fesztivál

2022.02.21. 17:59

A néptáncosoké volt a hétvége Hajdúnánáson

Nemzetközi néptánctalálkozóval ünnepelt a Cifraszűr Néptánc Egyesület.

Forrás: Márton Attila-archív

Nagyszabású néptáncfesztivált tartottak a hétvégén Hajdúnánáson. Ötéves jubileumát ünnepelte a Cifraszűr Néptánc Egyesület. 

 

– A tavalyi évben lett az egyesületünk 5 éves, melyet egy programsorozattal ünnepeltünk meg. A mostani gála ennek volt a része, amely a járványhelyzet miatt novemberről a mostani hétvégére került át – mondta megkeresésünkre Márton Attila egyesületi elnök. 

Forrás: Márton Attila-archív

A két nap alatt kirakodóvásárral, népi játszótérrel és kézműves-foglalkozásokkal, tánctanításokkal várták az érdeklődőket. A szombat esti műsorban felléptek többek között a hajdúböszörményi Bocskai Néptáncegyüttes, a felvidéki Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes és az erdélyi Kalotaszegi Legénytársulat táncosai, illetve a házigazda Aranyszalma Néptáncegyüttes is. Zenei kíséretről többek között a Naszály és a Bürkös zenekarok gondoskodtak. Az estét táncházzal zárták. 

 

– Vasárnap a Dalszövő Zenekar, a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia és a magyarlapádi hagyományőrzők műsorát a Zsuráfszky Zoltán vezette Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kalotaszeg című előadása zárta - ismertette az elnök. Közel ezer ember fordult meg a Hódos Imre Sportcsarnokban. 

Forrás: Márton Attila-archív

Az egyesület elnöke elmondta, jelenleg közel 500-an néptáncolnak a városban. Az ifjúsági csoportjuk márciusban az Országos Néptáncantológián szerepel majd, illetve több táncos is indul ifjúsági szólótáncversenyen. 

 

– A felnőtt együttessel idén szeretnénk a szakmai fejlődésre koncentrálni, ennek keretében tervezünk több erdélyi tanulmányutat is – tette hozzá Márton Attila. 

 

BS

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában