videókkal

2021.11.16. 16:33

Nagyot zúzott a Tankcsapda az ország másik végében

Ők is részt vettek az EMA-t felvezető hazai koncertsorozatban.

Fotó: Sonline

Múlt héten tartották meg az MTV European Music Awardsot felvezető MTV Music Weeket, melynek keretében országszerte várták ingyenes koncertekkel a zeneszeretőket. Debrecenben a Follow The Flow állt színpadra az Egyetem téren szombaton, de természetesen a Tankcsapdának is volt programja: Lukács Laciék a kaposvári Kossuth téren csaptak óriási bulit a Sonline tudósítása szerint.

A Somogy megyei hírportál azt írja, a tér már jóval hét óra előtt kezdett megtelni rajongókkal, akiknek mindössze védettségi igazolványukat kellett bemutatni a belépéshez. Sokan várták a kezdést a kordonon belül, de nagyon sokan maradtak kint is. Egy nyugdíjas pár például a színpad előtt várta a kezdést, a lapnak azt mondták, attól sem tartanak, hogy beindul a pogózás, mint mondták: ők nem ácsorogni jöttek, hanem szórakozni, úgyhogy biztosan táncolni fognak.

Néhány perccel hét óra után aztán felgyulladtak a fények a színpadon, és a Mindig péntek ismerős dallamaival a húrok közé csapott a Tankcsapda. Lukács Laci a több száz fősre duzzadt közönség előtt elmondta: a kaposvári koncert tulajdonképpen a nyáron indult Liliput Hollywood című turnéjuk befejezése.

Júniusban még nem hittem volna, hogy a nyári turnénak november közepén lesz vége

– osztotta meg a frontember.

A koncert dalai gyakorlatilag felölelték a debreceni banda elmúlt több mint harminc évét. A 2019-es Liliput Hollywood lemeztől az 1992-es Legjobb méreg címűig szinte mindegyikről felcsendültek számok, amelyeket a közönség tapsviharral és ütemes „Tank-csap-da!” skandálással jutalmazott.

A Legjobb méregnél Lukács László bevallotta,

amikor második lemezük címadó dalát írták a kilencvenes évek elején, még álmodni sem mertek arról, hogy a világ legnagyobb zenei csatornáján szerepeljenek, nem hogy ők vezessék fel a csatorna európai díjátadó gáláját.

Az MTV története során egyébként először tartotta az EMA-ként is ismert díjátadót Magyarországon. A világ száznyolcvan országában közvetítették élőben az eseményt a budapesti Papp László Sportarénából, ahol olyan sztárok léptek fel, mint Ed Sheeran, a Maneskin, az Imagine Dragons, Kim Petras, vagy a kolumbiai szívtipró Maluma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában