frissen végzettek

2021.11.27. 18:49

Közművelődési szakemberekkel gazdagodott a megye

Ötven szakember szerzett közép-, illetve felsőfokú végzettséget a közművelődés területén a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) megyei igazgatósága által lebonyolított Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Programban.

Fotó: Czinege Melinda

Országosan több mint kétezren vettek részt ebben a projektben, Hajdú-Bihar megyében a végzetteken túl közel 80 közművelődési asszisztenst foglalkoztattak az intézeten keresztül a megye települései egy évig. A program záróünnepségét szombaton tartották Debrecenben, a Vojtina Bábszínházban, ahol Angyal László, az NMI megyei igazgatója arról beszélt, a közművelődés területén dolgozó szakembereknek az a feladatuk, hogy segítsék a településeken a közösséggé válás folyamatát. Tudatta, törvényi előírás már, hogy minden településen legyen legalább egy közművelődési szakember, ezért is volt fontos ez a program, hiszen a megyében húsz olyan, főként kisebb település volt, ahol ez nem valósult meg.

Bulcsu László, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében arról beszélt, bár a résztvevők a tanfolyamot elvégezték, de a java még csak most kezdődik. Mint mondta, a közművelődés szervezésében mindig ki kell találni valamit újat, s ezért is szép ez a feladat, mert a szervezők nem fognak beleunni.

Majer Tamás önkormányzati képviselő megköszönte az NMI-nek a munkáját, amivel segíti azt, hogy a megye összes településére eljussanak a megfelelő kulturális programok. Mint mondta, az utóbbi években egy folyamatos fejlődés és átalakulás mutatkozott meg főként a kisebb településeken, a közösségépítő erő egyre inkább teret nyer. Hozzátette, a koronavírus-járvány egyre több falat húzott, így most újra kell építeni és formálni a közösségeket.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában