Debrecen

2021.10.12. 17:00

Kedvenc meséiket illusztrálták a diákok

Saját készítésű rajzokkal emlékeztek a nagy meseíró születésnapjára.

Fotó: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

Szeptember 30-án, a Magyar Népmese Napján a Debreceni Hatvani István Általános Iskola alsós tanulói saját készítésű rajzokkal és bábokkal emlékeztek legnagyobb meseírónk, Benedek Elek születésnapjára.

Fotó: Debreceni Hatvani István Általános Iskola

Az iskola könyvtárának felhívására, miszerint a gyerekek jelenítsék meg kedvenc népmeséik egyikének történetét, több mint negyven alkotás érkezett. Az elsősorban második és harmadik osztályos résztvevők a gondosan kiválasztott meséket változatos technikával, a gyermeki fantázia tiszta, őszinte látásmódjával, nagy lelkesedéssel készítették. Az anyagot a szervezők kirakatkiállítás formájában az iskola ablakaiban helyezték el, színes és vidám hangulatú közösségi élménnyé téve a magyar mese ünnepét.

Díjazottak

Rajz kategória:

I. Kurucz Jázmin 2.a

II. Pólyik Lenke 2.a

III. Laczikó Bíborka 2.a

Közönségdíj: Csécsei Laura 2.a

Különdíj: Balogh Dorka és Szathmári Fruzsina 2.a

Kreatív különdíj: Mózes-Breitner Noel Miklós 4.b

Báb kategória:

I. Bihari Gréta Szonja 4.b

II. Forgács Lilla 3.b

A szakmai zsűri, illetve a tanulók szavazatai alapján kiválasztott legjobbak bábszínházi családi belépőjegyet, valamint értékes meséskönyveket és rajzeszközöket vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában