nyíracsád

2020.02.03. 18:40

Nyolcadik alkalommal ropták a táncot

Idén is nagy volt az érdeklődés az Eördögh Forgó Néptánc Együttes jótékonysági bálján.

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Ha február, akkor Eördögh Forgó-bál. Ezt már a legapróbbak is tudják a nyírségi településen. Különösen azok, akik tagjai az Eördögh Forgó Néptánc Együttesnek, vagy csak egyszerűen szeretik a műfajt. A február első napján megrendezett mulatságra idén már plakátot sem lehetett látni sehol, a jegyek ugyanis szinte még a tavalyi bál végén elkeltek egy szálig. Több száz vendég gyűlt össze idén is a művelődési házban, akiket viseletbe öltözött lányok fogadtak a bejáratnál. Az asztalok hamar megteltek a „batyuk” finomságaival. A 8. alkalommal megrendezett Eördögh Forgó bálon dr. Nagy János polgármester köszöntötte a résztvevőket és kívánt mindenkinek jó szórakozást. Mayer Tamás, az együttes vezetője a csoportok jelenéről és jövőbeli terveiről beszélt, Bajusz Boglárka pedig az elmúlt esztendő mozgalmas és tartalmas programjait idézte fel.

A vendégeket viseletbe öltözött lányok és fiúk fogadták
Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Színes volt a műsor

A hagyományhoz híven a csoportok bemutatójával kezdődött az est. Először az alsó tagozatosokból álló Pörgő Forgó csoport lépett színpadra, somogyi ugróst és friss csárdást mutattak be. Ezt követően két „vendég műsor” következett. Elsőként a Debreceni Hajdú Táncegyüttes tagja, a Fölszállott a páva című műsorból ismert Molnár Szabolcs kalotaszegi legényest táncolt, majd a Szabó Mihályné vezette helyi népdalkör csúfolódós csokra keltett derültséget. A műsort az Eördögh Forgó ifjúsági csoportja zárta, akik kalotaszegi táncokat mutattak be. A csoportoknak a Szeredás együttes húzta a talpalávalót, a koreográfiákat Jeremiás Kincső és Bajusz Gergő állította össze és tanította be.

Tombola és tánc

A műsort követően hamar megtelt a táncparkett, kicsik és nagyok együtt ropták a csárdást. Szépen fogyott a tombola is, ami nem is csoda, hisz rengeteg felajánlás érkezett a jótékonysági estre, amit egy pályázatnak köszönhetően a helyi görögkatolikus egyházközség háromszázezer forinttal is támogatott. Mayer Tamástól megtudtuk, hogy az est bevételét az együttes működésére fogják fordítani.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában