helyi kultúra

2019.12.13. 11:12

Kis betegeknek tartanak előadást a Főnixben

A Diótörő 2.0 című előadás egy klasszikus mese, amelyet december 17-én, kedden kétszer is láthat a közönség Debrecenben, a Főnix Csarnokban.

Fotó: Matey István

A Debreceni Egyetem, az oDEon-ZeneTheatrum valamint a Hajdú-Bihar Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat képviselői sajtótájékoztatón számoltak be az előadás részleteiről a Böszörményi úti Campuson. Végh Veronika, az oDEon-ZeneTheatrum produkciós vezetője elmondta, hogy ez lesz az első önálló bemutatójuk, amelyet már most hatalmas érdeklődés fogad.

Húszéves kapcsolat

Hozzátette: különösen aktuális most ez a darab, a közelgő ünnepek miatt. Profi színészek mellett szerepet kapnak általános iskolás diákok, gimnazisták és egyetemisták is. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja a tájékoztatón kiemelte: nagyon szoros kapcsolat fűzi össze az egyetemet a Zene­Theatrummal, hiszen már 20 éve működnek együtt. Az előadáson több mint ezer hátrányos helyzetű, illetve a klinikán kezelt krónikus beteg gyermek ingyen, a Debreceni Egyetem polgárai pedig kedvezményesen vehetnek majd részt.

GYT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában