nem fogunk unatkozni

2019.11.07. 18:07

Ha beindul a Kultúrszüret: izgalmas programok a Debreceni Őszi Fesztiválon

Kultúrszüret címmel várja az érdeklődőket az idén 20 éves Debreceni Őszi Fesztivál november 10. és 18. között. Az év egyik legjelentősebb kulturális találkozójának részleteiről tartott sajtótájékoztatót csütörtök délelőtt a seregszeme szervezője, a Főnix Rendezvényszervező Kft.

Fotó: Matey István

A Debreceni Őszi Fesztivál fellépői között láthatjuk többek között Berecz András Kossuth-díjas mesemondó előadását, Woody Allen egyik legismertebb klasszikusát színházi előadásban, Stohl Andrást az Életkatedrálisban, de nem maradhatnak el a komoly- és könnyűzenei koncertek, valamint a családi programok sem. Bősze Ádám komolyzenei stand-uppal, Kiss Tibi Aranyakkord-koncerttel, a Harlekin Bábszínház pedig egy különleges előadással, a Pán Péterrel vesz részt a Debreceni Őszi Fesztiválon. A seregszemle idején a Kölcsey Központban és a város más kulturális tereiben kiállítások, népművészeti rendezvények, közönségtalálkozók és gyermekprogramok várják a látogatókat.

 

– Az idei rendezvényt a műfajok sokszínűsége jellemzi, ahol minden korosztályt megszólítva a programok között nem maradnak el a zenei és színházi élmények, valamint Ady Endre halálának századik évfordulója alkalmából összeállított emlékműsor sem – fogalmazott Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője csütörtökön, a találkozó sajtótájékoztatóján. A fesztivál főszervezője hozzátette, igazi őszi hangulatú, kockás plédes, teázós, színházi élményekkel teli napokra számíthatnak, akik ellátogatnak az őszi fesztiválra. – A műfajok sokszínűségét mutatja, hogy november 10-én este az Orlai Produkció Férjek és feleségek című Woody Allen-klasszikus is színpadra kerül, de családi élményekben sem hiány, november 16-án a Harlekin Bábszínház Pán Péter avagy a Sohasziget titka című óriásbábos előadása ugyanis minden korosztálynak egyaránt jó szórakozást ígér – jegyezte meg. Bódor Edit kiemelte, november 14-én este az Életkatedrális előadói, Orvos-Tóth Noémi és Stohl András az újrakezdés témájában tartanak izgalmas előadást, Berecz András és barátai pedig a görög mitológiából összeállított műsorral érkeznek a Debreceni Őszi Fesztiválra. A Kossuth-díjas mesemondó produkcióját november 11-én este tekinthetjük meg. Filmélményből sem lesz hiány a seregszemlén; november 16-án az Apolló Mozi újra levetíti Tarr Béla Sátántangóját.

A találkozó részletes programjáról a Főnix Rendezvényszervező honlapján tájékozódhatunk.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában