Szent István-nap

2019.08.20. 08:18

Piramis és Z'Zi Labor a keresztesi ünnepen

Az asztalra helyezett kenyér a múlt, a jelen és a jövő szimbóluma, mintája embernek, becsületnek és munkának.

Fotó: Juhász Angéla

Hétfőn, azaz 19-én tartotta Szent István-napi rendezvényét Biharkeresztes. A szervezők szerint sokkal többen mennek el ezen a napon, mintsem 20-án, hiszen a debreceni virágkarnevál az apróbb települések lakosságát is vonzza. A megnyitó beszédében Barabás Ferenc polgármester méltatta Szent István nagyságát, aki tetteivel századokra kijelölte a magyarság útját, erkölcsi alapelvei pedig napjainkban is helytállóak. Az asztalra helyezett kenyér a múlt, a jelen és a jövő szimbóluma, mintája embernek, becsületnek és munkának. Ezt követően Nagy Zsolt esperes áldotta meg az idei első kenyeret, melyet a helyi Sztella Pékség ajándékozta a településnek.

Sokszínű ünnepi műsor

Az ünnepségen több fellépőnek is örülhettek a jelenlévők. A Biharkeresztesi Szarkaláb Néptáncegyüttes fergeteges műsorral lepte meg a közönséget. Hatalmas sikert aratott Janicsák István és a Veresegyházi Asszonykórus.

Fotó: Juhász Angéla

A jókedvet azáltal biztosítva, hogy a közönséget megénekeltette, megtáncoltatta a Z’zi Labor énekese. A színvonalat tovább fokozta Nyíló virág kerted alján címet viselő ünnepi előadás a Békéscsabai Jókai Színház művészeinek és a Tabán Táncegyüttes táncosainak közreműködésével. A Csökmői Ifjúsági Fúvószenekar és a Zsadányi Mazsorett Együttes közös koncertjét is sok taps köszöntötte. A Piramis együttes élőkoncertje koronázta meg a napi eseményeket. Közösen énekelve az ismert sorokat, az Ajándék című slágert. A tűzijáték méltó befejezése volt a napi eseményeknek.

Juhász Angéla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában