Ady 100

2019.06.09. 12:07

Sokan szavaltak a száz éve elhunyt költőnktől

Adytól Adyig címmel rendezett kulturális eseményt a Komádi Közösségi Ház.

Fotó: Rozsik Rita

A Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete komádi csoportjának szervezésében már 3. alkalommal valósult meg a Mozgáskorlátozottak Kulturális Napja, melyet idén június 5-én tartottak a Közösségi Ház nagytermében.

Fotó: Rozsik Rita

A rendezvény címe Adytól-Adyról volt, hiszen a kulturális napon a szervezők a költő halálának 100. évfordulójára emlékeztek, a műsorok is Ady Endre költészetének szellemében készültek. A rendezvényt Tóth Ferenc polgármester és Szécsényi Lajos, a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesületének elnöke nyitotta meg. Az eseményen 32 fellépő mutatta meg tehetségét, akiket a délelőtt folyamán zsűri értékelt. A közönség főleg Ady Endre költeményeit hallhatta, de volt tánc, ének, citeraszó, előadtak kicsik és nagyok, fiatalok és idősek. A nagyszámú közönség mindegyik előadást vastapssal jutalmazta. Fehér Péter, a zsűri elnöke részletes szakmai értékeléssel zárta a rendezvényt, véleménye szerint minden fellépő első helyet érdemelt a képzeletbeli dobogón. A kulturális nap végén mindenkinek megköszönték a részvételt, valamint Szabó Zoltánnénak és Nagy Istvánnénak az áldozatos szervezőmunkájukat, hogy létrejöhetett ez sikeres rendezvény.

Rozsik Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában