balmazújváros

2019.06.20. 08:47

Könyvet adtak ajándékba a járókelőknek

A 90. ünnepi könyvhét alkalmából három rendezvényt is szervezett a Lengyel Menyhért Városi Könyvtár.

Fotó: Berecz Judit

Gobelines Szilvi a Merengők című könyvéről a Nefelejcs Idősek Otthonában mesélt. Nagy érdeklődés övezte Gencsi Zoltán Csárdakönyvének június 13-i bemutatóját. Papp József helytörténet-kutató ismertette a könyvet, majd a jelenlévők nagy örömére a könyvből kimaradt részletekkel fűszerezett, igen érdekes előadás részesei lehettek.

Másik meglepetésükhöz a könyvtárosok június 17-én kitelepültek a város központjába. Színes sátruk köré hamar gyülekezni kezdtek az érdeklődők, végül 350 járókelőt ajándékoztak meg egy-egy könyvvel az ünnepi könyvhét alkalmából. Számtalan felajánlást kaptak ugyanis a lakosság részéről, melynek egy része állományukba került, majd az átválogatást követően kiválasztották a legszebb állapotú köteteket, becsomagolták azokat, hogy a jeles alkalomból megörvendeztethessék az éppen akkor a városközpontban sétálókat.

Nem titkolt szándékuk volt az is, hogy intézményükre irányítsák a figyelmet, ezért minden kötet mellé elhelyeztek egy, a könyvtár szolgáltatásait bemutató kártyát. Bíznak benne, hogy a későbbiekben azok is ellátogatnak hozzájuk, akik esetleg ezidáig nem jártak nálunk, akár olvasóként, akár egy előadás vendégeként, vagy bármely szolgáltatásuk igénybevevőjeként.

Berecz Judit

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában