Figyelem!

2024.07.02. 15:22

Nagyon fontos változás a debreceni zöldhulladékgyűjtésben

Az eddiginél ritkábban viszik el a növényi hulladékot a nyári időszakban. A zöldhulladék új elszállítási rendjét kedden közölte az AKSD.

Haon.hu

Módosított ütemterv szerint gyűjti a kerti zöldhulladékot a nyári időszakban az AKSD Debrecenben, a cég erről közleményben közölt részleteket kedden.

Változik a zöldhulladék elszállítási rendje Debrecenben
Változik a zöldhulladék elszállítási rendje Debrecenben
Forrás: illusztráció / MW-archív

Mint írták,

júliusban heti 1 alkalom helyett havi 2, augusztusban és szeptemberben pedig havi 1 alkalommal szállítják el a zöldhulladékot, „tekintettel arra, hogy a fás szárú növényi vegetáció életciklusával összefüggésben jóval kevesebb kerti zöldhulladék keletkezik.”

Zöldhulladék-gyűjtés Debrecenben: így változik a menetrend

A zöldhulladék begyűjtésének hetei:

  • 2024.07.01-05. (27. naptári hét)
  • 2024.07.08-12. (28. naptári hét)
  • 2024.08.12-16. (33. naptári hét)
  • 2024.09.09-13. (37. naptári hét)

Hozzátették, a zöldhulladékgyűjtő zsákokat az adott hónap fent kijelölt hetében a házhoz menő szelektívhulladék-gyűjtési napon kell kihelyezni. Azon kertségi utcákban, ahol nincs szelektív gyűjtési nap, az adott hónap fent kijelölt hetében a kommunális hulladék gyűjtési napján kell a zsákokat kitenni.

Zsákokat az AKSD központi telephelyének (Debrecen, István út 136.) portaszolgálatán, az ügyfélszolgálati irodán (Debrecen, Vígkedvű Mihály utca 7.), valamint az István út 136. alatti hulladékgyűjtő udvarban lehet átvenni.

Ha nem elég a zsák, a zöldhulladék-gyűjtőpontokon díjmentesen lehet elhelyezni a kerti zöldhulladékokot. Ezek pontos helyszíneiről, a nyitvatartásról, valamint a használati feltételekről a szolgáltató weboldalán részletes információ található.

 

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában