Programajánló

2024.07.05. 19:05

Ismét nemzetközi traktorhúzó versenyt rendeznek Hajdúböszörményben

A versennyel egy időben ráadásul számos program közöl válogathatnak a Hajdúböszörménybe látogatók. A traktorhúzó versenyen túl agrárfórumnak is otthont ad Hajdúböszörmény augusztus második hétvégéjén.

Haon.hu

Nemzetközi traktorhúzó versenyt, mezőgazdasági kiállítást és vásárt tartanak Hajdúböszörményben augusztus 9-10-11-én – tudatta az MTI. Mint írják, a megmérettetéssel egyidejűleg megrendezik Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumát is, melynek részleteit szintén ismertették a csütörtöki sajtótájékoztató keretében.

Évről évre rengeteg látogatót vonz a hajdúböszörményi traktorhúzó verseny
Évről évre rengeteg látogatót vonz a hajdúböszörményi traktorhúzó verseny
Forrás:  Napló-archív

Kiss Attila polgármester elmondta: az idei a 24. rendezvény, amelyet a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium területén bonyolítanak le. 

A hajdúsági nyár legjelentősebb eseménye lesz a mostani, amelyet a város önkormányzata a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesülettel, a hajdú városokkal, a Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzattal, az Agrárminisztériummal, a Nemzeti Agrárkamarával, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével, az Északi Agrárszakképzési Kollégiummal közösen szerveznek

– vélekedett Hajdúböszörmény első embere.

Kiemelt figyelmet fordítanak a gazdákra

A rendezvény első napján, július 9-én tartják Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumát, amelyen Nagy István agárminiszter tart előadást "Mit ér az agrárium támogatás nélkül" címmel. Előadások hangzanak el az élelmiszergazdaság, az ágazati szakemberhiány, a pályázatok témakörében. Szó lesz az állattenyésztés és növénytermesztés jövedelmezőségi arányainak megváltoztatásáról, az aktuális pályázati rendszerek finanszírozási lehetőségeiről.

Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke elmondta, hogy eddig 5 országból 19 csapat jelezte részvételét a nemzetközi traktorhúzó versenyen. A résztvevők az első napon a traktorkarnevál keretében felvonulnak a város nagykörútján, a versenyt pedig július 10-én és 11-én bonyolítják, ekkor rendezik a nemzeti amatőr traktorhúzó bajnokságot is. Erre a két napra közel tízezer látogatót várnak – közölte Ficsor László.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában