Drón vette fel az egészet

2024.07.08. 15:31

A nap videója: bepánikoltak az orvhorgászok Hajdúszovátnál, amikor meghallották a halőröket

Nem is sejtették, hogy drónnal figyelik őket.

Haon.hu

Újabb nagyon tanulságos videót közölt Facebookján a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége: az egyperces felvételből megint kiderül, hogy jobb inkább engedéllyel kiülni a vízpartra, mint folyamatosan azon izgulni, hogy most akkor jön-e halőr vagy sem. A szövetség kommentár nélkül tette ki a posztot, így rákérdeztünk náluk, mi is történik pontosan a videón. Mint elmondták, az anyagban látható két orvhorgász bármiféle engedély nélkül ült le halat fogni a Kösely-Hajdúszováti-átmetszésen, amikor egyszer csak meghallották a közeledő halőri gépjármű hangját.

kösely orvhorgász hajdúszovát
Pillanatkép az orvhorgászokról készült videóból
Forrás: Facebook / Hajdú-Horgász Debrecen

Mentették volna a menthetetlent az orvhorgászok

Az addig halál nyugodtan pecázó férfiak ekkor pánikszerűen kezdtek elrejtőzni, sőt a felszerelést is igyekeztek sietve eldugni, de már késő volt, a videó ugyanis azzal ér véget, hogy a halőr alulról besétál a képbe.

Természetesen fogalmuk sem volt arról, hogy a halőrök drónnal figyelik őket, de ez nekünk csak jó hír, mert így láthatjuk a nem mindennapi bujkálási kísérletet. A szövetség zeneválasztásáért pedig pluszpont jár.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában