Új Remény

2024.07.07. 10:20

Hipermodern komplexum épül Debrecen déli részén, itt vannak a látványtervek

Két éven belül elkészülhet a Új Remény Baptista Gyülekezet gyülekezeti központja. Az epreskerti telken imaházat, bölcsődét és óvodát építhetnek fel.

Hajnal László

Már zajlanak az előkészületek az Epreskertben

Forrás: Czinege Melinda

Az epreskertiek már észrevehették, hogy egy nagyobb volumenű építkezés van előkészületben az Eperjes és a Keve utcák sarkán. A Haon a helyszínen érdeklődött, ahol azt a választ kaptuk, hogy a terület a debreceni baptisták tulajdonában van. Megkerestük a Új Remény Baptista Gyülekezetet, akik megerősítették, valóban egy komplex gyülekezeti központ fog felépülni a telken, amely jelentős mérföldkő a gyülekezet életében. 

epreskert, baptista gyülekezet, debrecen
Több mint 12 ezer négyzetméteres területen készülhet el az epreskerti gyülekezeti központ
Forrás: Czinege Melinda

Tóth Sándor lelkipásztor portálunknak elmondta, a több mint 15 évi céladakozást követően Debrecen város vezetése 2016-ban kezdeményezett egyeztetést a gyülekezettel annak felmérése érdekében, hogyan tudnák segíteni a közösség infrastrukturális fejlesztését. Így kapták meg 2021-ben a korábban a szovjet hadsereg használatában lévő, majd a Honvédelmi Minisztérium kezelésébe került több mint 12 ezer négyzetméter területű telek tulajdonjogát, hogy ott imaházat, valamint bölcsődét és óvodát építsenek.

epreskert, baptista gyülekezet, debrecen
A látványtervek alapján így fog kinézni az Új Remény Baptista Gyülekezeti Központ
Forrás: ujremeny.hu

A megvalósulásra eddig összegyűlt közel 230 millió forint, ami a gyülekezetek és magánszemélyek adományaival, illetve a tervezési felajánlásokkal együtt csaknem 300 millió forintot tesz ki. Mint kiderült, ez az összeg a teljes költség körülbelül egyharmada, azonban a gyülekezet nagyon hálás, hogy ilyen jó szívvel állnak közösségük tagjai a nagyszabású beruházáshoz. 

A gyülekezeti központ 2026-ban nyithat

Tóth Sándor elmondta azt is, a tervezés folyamata és a szükséges egyeztetések, szerződéskötések lépésről, lépésre haladnak. Reményeik szerint még 2024 őszén elkezdődhet az építkezés, a 2200 négyzetméteres központ pedig két év múlva készülhet el.

A tervek szerint az épületegyüttesben helyet kap egy 350 férőhelyes imaház, egy 2 csoportos óvoda és egy 2 csoportos minibölcsőde. A komplexum mellett parkolók, parkosított előkert, közösségi park, sportpálya és játszótér is megépül. A gyülekezeti központ végleges látványtervéről videó is készült, mely itt megtekinthető:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában