Helyi közélet

2024.07.10. 08:53

Kétszer annyian kértek hamvasztásos temetést Berettyóújfaluban, mint koporsóst

A június végi testületi ülésen elfogadták a temetőket üzemeltető vállalat beszámolóját. A berettyóújfaluiaktól azt kérik, a temetői kukákba ne dobjanak háztartási hulladékot.

BDR Média

Elfogadta a berettyóújfalui képviselő-testület a városi temetőket üzemeltető Platinum Hajdú-Bihar Vármegyei Temetkezési Vállalat 2023-as beszámolóját a legutóbbi, június 27-i ülésén – közölte a Cívishír.

20 milliós veszteséggel zárta 2023-at a berettyóújfalui temetőket üzemeltető cég
20 milliós veszteséggel zárta 2023-at a berettyóújfalui temetőket üzemeltető cég
Forrás: illusztráció / MW-archív

A cégvezető, Kari Irén megismételte, amit a januári 20 százalékos díjemelések kapcsán már elmondott. Így azt, hogy az utóbbi évtizedek legnehezebb időszakát élik, amikor is a rezsiárak emelkedése, az infláció, a minimálbér-emelés és a munkaerőhiány folyamatosan gazdálkodási nehézségeket ró az egyébként 100 százalékosan a vármegyei önkormányzat tulajdonában álló társaságra. Bár a cég pénzügyi helyzete stabil, a fizetési kötelezettségeknek határidőre eleget tettek, a múlt évet több mint 20 millió forint veszteséggel zárták.

A társaság beszámolója szerint 2023-ban Berettyóújfaluban 76 koporsós és 161 hamvasztásos temetés zajlott.

Az ülésen Nagy Istvánné önkormányzati képviselő a helyieknek fogalmazott meg üzenetet, mondván, a temető kukáiba ne kerüljön háztartási hulladék, kidobott paplanra, használt ruha.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában