Fejlesztés

2024.07.09. 10:53

Nagy parkolóépítés jön ebben a hajdú-bihari városban

Helyi cég nyerte az erről szóló közbeszerzést. A művelődési háznál és a városházánál is lesznek új várakozóhelyek Berettyóújfaluban.

BDR Média

Nettó 160 millió forintért a Berettyó-Útép Kft.-t bízza meg a berettyóújfalui önkormányzat azzal a munkával, amely keretében új parkolók, kerékpártárolók és zöldfelületek létesülnek a város három pontján – írja az önkormányzat.

Új parkolókat építenek Berettyóújfaluban
Új parkolókat építenek Berettyóújfaluban
Forrás: illusztráció / MW-archív

Az önkormányzat az uniós fejlesztéseket magában foglaló TOP Plusz programban sikerrel pályázott egy bruttó 550 millió forintos, a település élhetőségét javító „csomagra". Ez főként helyi parkok, játszóterek megújítását, új parkolók kialakítását célozza. Mint a legutóbbi, június 27-i képviselő-testületi ülésen elhangzott, a projektet kettéválasztották, s a parkolók építésére kiírt közbeszerzési eljárás már le is zajlott.

42 új parkolóhely lesz a berettyóújfalui művelődési háznál

A legjobb ajánlatokat a Berettyó-Útép Kft. tette, így a helyi cég a közeljövőben hozzá is kezdhet a vállaltak megvalósításához. A Bajcsy-Zsilinszky utcán – a Nadányi Zoltán Művelődési Ház melletti beépítetlen területen – 42 térkövezett parkolót kell megépíteni 136 méternyi aszfaltúttal, közvilágítással, vízelvezetéssel, öt darab, összesen 20 kerékpár tárolására alkalmas eszköz kialakításával. A projekt része egy később kiépítendő elektromosautó-töltő alapjainak, valamint 108 négyzetméternyi zöldfelületnek a létrehozása 8 fával, 212 cserjével.

A második célterület a városháza mögött található, ahol 12 térkövezett parkoló és 37 méternyi út megépítése a feladat. Négy fedett kerékpártároló, valamennyi zöldfelület és 10 dézsás fa szintén a feladat része.

A Dózsa György utca elején, az áruháznál az aszfaltburkolatú területet alakítanák át térkövezettre. Hét hulladékgyűjtőt, 11 padot, kerékpártárolókat (összesen 50 járműnek), valamint 5 parkolásgátlót helyeznének el 25 dézsás fával, majdnem 100 cserjével, dísznövényekkel.

A városfejlesztési beruházásnak a másik, a parkokat, játszótereket érintő „ágán" szintén haladnak, a képviselő-testület várhatóan még a nyáron döntéseket hoz a megvalósítás érdekében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában