Jótékonyság

2024.06.22. 20:07

A kis Beniért futottak szombaton a Nagyerdőn

A fülledt meleg ellenére sokan voltak a délelőtti jótékonysági eseményen.

Haon.hu

A Duchenne-féle izomsorvadásban szenvedő Micskó Benjáminért futottak szombat délelőtt a debreceni Nagyerdőn. A 4 éves kisfiún hasonló génterápia segíthetne, mint Kneifel Ádinon, a külföldi kezelés azonban 1,3 milliárd forintba kerül, a futáson ehhez az összeghez kerülhetett valamivel közelebb Beni családja. A kapcsolódó Facebook-esemény szerint a terápia 4-5 évesek számára engedélyezett, a kisfiúnak legkésőbb 2025 februárig kellene összegyűjteni az összeget, amelyből május elejéig 236 millió forint volt meg.

Micskó Benjáminért tartottak jótékonysági futást a Nagyerdőn
Micskó Benjáminért tartottak jótékonysági futást a Nagyerdőn
Forrás: Marozsán János

A szombati eseményen a meleg és a magas páratartalom ellenére sokan vettek részt. A futók több táv közül is választhattak, a bemelegítést a Dolce Zen jógastúdió biztosította a rajtok előtt, a Civis Airsoft pedig a felszereléseivel vonult ki. A jótékonysági akció további részleteiről ide kattintva olvashatnak.

debrecen micskó benjámin jótékonyság
Bemelegítés a Dolce Zen jógastúdióval
Forrás: Marozsán János

Kneifel Ádin gyógykezelésére épp a napokban gyűlt össze a több mint 1 milliárd forintos összeg, a hiányzó pénzt egy ismeretlen jótevő ajánlotta fel a családnak. Erről ebben a cikkben számoltunk be:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában