Jótékonyság

2024.06.21. 17:15

Egyetemi hallgatók támogatják a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány beruházását

Leukémiás gyermekek gyógyulását szem előtt tartva tettek felajánlást a gasztronómiai rendezvény szervezői. Az International Food Day programnak köszönhetően 1,3 millió forintot vehettek át a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány képviselői.

Balogh Efraim

Az International Food Day szervezői 1,3 millió forintos adománnyal segítik a gyermekklinikát

Forrás: Molnár Péter

A Debreceni Egyetem hallgatónak évente megrendezett gasztronómiai eseménye, az International Food Day szervezői 1,3 millió forint adományt adtak át pénteken a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-onkológiai szakrendelő előterében. Az International Food Day adománya a lehető legjobbkor jött egy új projekthez.

Szegedi István osztályvezető vette át az International Food Day szervezőinek adományát Debrecen haon
Szegedi István osztályvezető vette át az International Food Day szervezőinek adományát
Forrás: Molnár Péter


International Food Day: évek óta jótékonykodnak a szervezők

HeteyAttiláné, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, nem példa nélküli a szervezők felajánlása: már több mint öt éve az alapítvány rendelkezésére bocsátják az esemény bevételének egy részét vagy teljes egészét. Rámutatott, hogy többek között az épület ajtaján elhelyezett beléptetőrendszer finanszírozásában is elévülhetetlen érdemeik vannak. Az alapítvány hálája jeléül a kórterem bejáratához helyeznek majd egy réztáblát, melyen fel fogják tüntetni az összes támogatójuk nevét.

Szegedi István osztályvezető egyetemi docens köszöntőjében ismertette a támogatás felhasználásának célját: egy olyan, steril levegővel ellátott helyiséget szeretnének kialakítani, amelyben jóval kisebb eséllyel kaphatnak el bármilyen fertőzést az ott tartózkodó gyermekek, így pedig javulhat a gyógyulási esélyük. Rávilágított, hogy akik magas rizikójú leukémiával érkeznek vizsgálatra, vagy akiknél kiújul a leukémia, azok nagyon fogékonyak a fertőzésekre. Elmondta, hogy a gyermekek pozitív nyomású szobában való kezelése külföldön már szinte hagyománnyá vált, melynek köszönhetően javultak a felépüléssel kapcsolatos kilátásaik – többek között azért is, mert csökken a szervezetük antibiotikum-igénye.

A beruházás összege mintegy 40-50 millió forint, és ez folyamatosan emelkedik; most pont ott vagyunk, hogy ez az összeg (mármint az 1,3 millió forint – a szerk.) hiányzott a teljes értékhez. Mondhatom, hogy a hallgatók adománya teszi fel a koronát a gyűjtésre

 – hangsúlyozta Szegedi István.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában