Kánikula

2024.06.20. 14:01

Ha lehet, inkább ne este mossanak kocsit a hajdúsámsoniak

Az esti órákban vízhiányra, nyomásesésre is kell számítani a nagyobb vízhasználat miatt. A Vízmű arra kéri a hajdúsámsoniakat, a hőségben csak az alapvető igényeik kielégítésére használjanak vizet 17 és 22 óra között.

Haon.hu

A kánikulában nagyobb ivóvízhasználat miatt időszakos nyomásesés és átmeneti vízhiány lehet Hajdúsámson egyes részein, hívta fel a figyelmet a Debreceni Vízmű Zrt. Erre előreláthatóan 18 és 22 óra között kell számítani, elsősorban Sámsonkertben és Martinkán.

Átmeneti vízhiány is lehet a kánikula miatt Hajdúsámson egyes részein
Forrás: illusztráció / Napló-archív
Átmeneti vízhiány is lehet a kánikula miatt Hajdúsámson egyes részein. A Vízmű azt kéri, senki ne mosson kocsit, ne töltsön medencét 17 és 22 óra között
Forrás: illusztráció / Napló-archív

A társaság hozzátette, munkatársaik mindent megtettek és megtesznek annak érdekében, hogy ezt elkerüljék, mérsékeljék, valamint az időtartamát csökkentsék. Azt írták, a településen üzemeltetésükre bízott vízellátó rendszer kapacitása „nem alkalmas a település intenzív fejlődésével arányosan és drasztikusan megnövekedett vízigények” kielégítésére tartós és megfelelő nyomással a kánikulai csúcsban.

Ne este töltsenek medencét a hajdúsámsoniak

A Vízmű emiatt arra kéri a lakosságot, hogy a kánikulai napokon, hőségriasztás idején 17 és 22 óra között kizárólag az alapvető, kommunális és higiéniai jellegű fogyasztásra (ivás, főzés, tisztálkodás) használják a vizet. A kocsimosást, a medencetöltést, az öntözést és minden egyéb halasztható, nem alapvető igényű vízhasználatot pedig kerüljék.

„A víziközmű rendszer fejlesztési igényeire nézve javaslatainkat a korábbi időszakban megtettük és annak megvalósításához az önkormányzattal együttműködve minden közreműködést a rendelkezésünkre álló jogszabályi, üzemeltetői keretek között megadunk” – írták még a közleményben, amelyben zárásképp megköszönték a helyiek megértését, türelmét és együttműködését.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában