Meglepetés

2024.06.22. 12:32

Hónapokig készült titokban: így búcsúztatta diákjait a debreceni tanárnő – fotókkal, videóval

Sztárok is üzentek a ballagó debreceni nyolcadikosoknak. A Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8.b-s diákjait nem mindennapi élményben részesítette Czakóné Vágó Xénia.

Balogh Efraim

Elképesztő gesztusban részesítette ballagó osztályát a Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tanító debreceni pedagógus, Czakóné Vágó Xénia: olyan videóüzenettel köszönt el végzős diákjaitól, amelyben megszólalt a teljesség igénye nélkül a Tankcsapda legendás hármasa, valamint Pokorny Lia színművész, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Tisza Tibor, a DVSC és a magyar labdarúgó-válogatott korábbi játékosa, illetve Fekete Károly református püspök is. Az ismert megszólalók mindannyian tanáccsal, útravalóval látták el a leendő középiskolásokat.

Különleges meglepetéssel köszönt el ballagó diákjaitól a debreceni tanárnő
Különleges meglepetéssel köszönt el ballagó diákjaitól a debreceni tanárnő
Forrás: Czakóné Vágó Xénia-archív

Xénia nénit és diákjait szoros kötelék fűzi egymáshoz

Olvasóink is gondolhatják, hogy mindezt nem lehetett egyszerű megszervezni, no meg persze, kibírni sem, hogy ne szólja el magát a meglepetésről senkinek az osztályfőnök. Czakóné Vágó Xénia a Haon megkeresésére többek között elmondta, honnan jött egyáltalán az ötlet, és milyen érzések kavarognak benne az osztályát illetően.

– Az én mozimban mindig másik film megy, mint a környezetemében. Olyasmit szerettem volna adni a gyerekeknek, ami nem feltétlenül kézzelfogható, viszont annál inkább maradandó élményt jelent. Fontos volt a videóban szereplő emberek kiválasztásának szempontjából, hogy klasszikus értéket képviseljenek, tehát akik a saját maguk területén igenis letettek az asztalra valamit – foglalta össze az osztályfőnök, aki elmondása szerint csak spontán gondolt egyet egy februári napon, hogy meglepi majd ballagó diákjait egy különleges videós összeállítással.

Czakóné Vágó Xénia és a végzős diákok az iskolai ünnepségen
Czakóné Vágó Xénia és a végzős diákok az iskolai ünnepségen
Forrás: Czakóné Vágó Xénia-archív

A jövőt illetően úgy véli, hogy nagyon jó összhang alakult ki közte, a diákok, illetve szüleik között, és azzal a tudással, amire szert tettek a Kazinczyban a fiatalok, azzal megállják a helyüket a középiskolában, Xénia nénire pedig mindig számíthatnak majd.

– Azért, mert lezárul egy korszak, az nem jelent végleges elválást és elbúcsúzást. Az emberi kapcsolatokat nem az határozza meg, milyen helyrajzi számra megyünk minden reggel, hanem hogy milyen erősek a kötelékek – szögezte le Czakóné Vágó Xénia.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában