Fejlesztés

2024.06.28. 10:47

Az utak további rendbetétele is fontos Nádudvaron

Víz- és fejlesztésfókuszú volt a nádudvari testületi ülés.

Marján László

A víziközmű rendszer és aktuális beruházások voltak a főbb témái a helyi városi önkormányzat június 27-én, csütörtökön tartott, nyári szünet előtti utolsó képviselő-testületi ülésének. A városházán tucatnál is több napirendet tárgyaltak ekkor Maczik Erika polgármester vezetésével, köztük a Tiszamenti Regionális Vízművek (TRV) Zrt. beszámolóját a 2023. évben Nádudvaron végzett közműves ivóvízellátás és közműves szennyvízelvezetés és - tisztítás szolgáltatásról (a nádudvari víziközmű rendszer üzemeltetéséről) és annak a 2025-2039. évek közötti időszakra vonatkozó gördülő fejlesztési terveiről. A „vizesek” tavaly 144 db csőtörést hárítottak el, melyből nyolc gerincvezetéken, 136 eset bekötővezetéken következett be. Ennek kapcsán szóba került, hogy az utóbbi időben a településen többször előforduló, előre nem tervezett vízhiányok oka a gyakori csőtörések, ami abból fakad, hogy elöregedett a vízcsőhálózat, ami országos probléma.

beruházások-nádudvar
A TRV Zrt Püspökladányi Üzemmérnökség vezetője, Vida László számolt be a tavalyi vízügyekről. A képen tőle balra Maczik Erika polgármester, jobbra Réz Szilárd alpolgármester
Forrás: Marján László

Az önkormányzat 2023. évi közbeszerzéseiről is kaptak tájékoztatást a városvezetők: a tavaly lefolytatott öt eljárásból az első négy kivitelezési munkái befejeződtek, az átadás-átvételi eljárás befejeződött, míg az ötödik, a belterületi utak fejlesztését célzó projektben a kivitelezési munkák a napokban indultak meg.

A megvalósítás alatt álló mintegy 17 hazai és uniós finanszírozású projektek előrehaladásáról is beszámolt a grémiumnak a városvezető: jól haladnak a folyamatban lévő projektek.

Jóváhagyták a Magyar Madárbarát Települések Szövetségének alapszabálymódosítását is, mely szervezetnek Nádudvar is alapítótagja, 27 másik településsel egyetemben, ahol a közös cél, hogy a településeinket madárbarát és természetbarát módon fejlesszék.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában