Menetrend

2024.06.18. 13:24

Sokan visszasírják a 4-es trolit – reagált a DKV, visszaállítják-e

Ön is a Fényes udvarban lakik, és sokat várakozik hétvégén a helyi járatokra? Lakossági megkeresésre érdeklődött a Haon a DKV Zrt.-nél a 4-es troli esetleges újraindításáról.

Balogh Efraim

Újra járhat hétvégén is a 4-es troli?

Forrás: Napló-archív

2022 őszén optimalizált menetrendet vezetett be a DKV Zrt. a 4-es trolibuszt illetően, miszerint szabad- és munkaszüneti napokon a járat már nem közlekedik alacsony kihasználtsága miatt. Emellett azzal indokolta döntését a DKV, hogy a 4-es trolival párhuzamosan jár a 19-es számú autóbusz. Ennek ellenére mégis lehet, hogy a troli újraindul az említett időszakokban? Ennek járt utána a Haon. 

4-es troli, DKV, Debrecen, Haon
A DKV-nál érdeklődtünk, hogy két év után módosulhat-e a 4-es troli menetrendje
Forrás:  Napló-archív

4-es troli Debrecen helyi közlekedésének napirendjén: újraindul a hétvégi járat?

A Fényes udvar lakosai jelezték a Haonnak, hogy igényt tartanak a 4-es troli újraindítására, ennek oka pedig megkeresésük szerint az, hogy hétvégén a lakótelepen is nagy várakozás, illetve olyan mértékű az embertömeg, hogy elszállítása több gépjárművet igényelne. A 43-as, illetve a 19-es számú autóbusz pedig csak félóránként közlekednek.

A DKV Zrt. válaszul adott sajtóközleményében rámutat, hogy a Dobozi lakótelep és a belváros közötti eljutást a 4-es troli mellett a 19-es autóbusz is biztosítja. 

Az említett járatok a Dobozi lakótelep irányába, a Helyközi autóbusz-állomás és a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum megállóhelyek között azonos útvonalon közlekednek. A Jégcsarnok irányában szintén a Dobozi lakótelep érintésével közlekedik a 19-es autóbusz, mely eljutást biztosít a belvárosba. A DKV Zrt. emlékeztet, hogy a 19-es járatot lakossági kérésre, idén május 21-től sűrítették, az autóbusz tanítási időszakban és munkanapokon pedig 5 és 18 óra között 15-20 perces követési idővel közlekedik.

Mint írják, folyamatosan figyelemmel kísérik az utasszámlálási adatokat, valamint az utazási igényeket, és ami a jövőt illeti, 

terveik között szerepel a 4-es troli hétvégi közlekedésének újbóli elindítása. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában