Jótékonyság

2024.04.15. 19:24

Ádinért lehet futni a harmadik Krones Runon Debrecenben – fotókkal

A harmadik Krones Runt rendhagyó módon rendezik meg: ezúttal a jótékonyságé lesz a főszerep a debreceni futóversenyen.

Balogh Efraim

Ádinért futhatnak a résztvevők

Forrás: Kiss Annamarie

Harmadik alkalommal rendezik meg a Krones Run eseményt, aminek a sportbarátok megszólításán túl jótékonysági célja is lesz. A május 18-i rendezvényre befolyt nevezési díjak teljes összegét megduplázza a Krones Hungary, és az Együtt Ádin Kezét fogva alapítvány részére ajánlja fel. A részletekről sajtótájékoztató keretein belül számoltak be a szervezők hétfő délután, illetve Krucsó Anikó, a Duchenne-féle izomdystrophiában (DMD) szenvedő debreceni Ádin édesanyja is beszédet mondott.

A Krones a jegybevétel duplájával támogatja a debreceni Ádint

Kocsis Zoltán, a Krones Hungary ügyvezetője arról számolt be, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a Déli Ipari Park és a gyár szolgáltatja majd a verseny útvonalát. Kiemelte, hogy a cég fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást, és hogy a Debrecen számára lényeges ügyekben is részt vegyenek. Ezért is tűzték ki célul, hogy segítenek Ádin felépülését elérni, amit nemcsak anyagilag, hanem széles körű figyelemfelhívással is szeretnének segíteni.

Kocsis Zoltán, a Krones Hungary ügyvezetője
Forrás: Kiss Annamarie

– A nevezésekből befolyó összeget a Krones meg fogja duplázni, és ezt át fogja utalni az alapítvány részére. Emellett a helyszínen is lehetőséget biztosítunk adománygyűjtő urnák elhelyezésén keresztül a támogatásra – hangsúlyozta az ügyvezető.

A gyárban és annak területén is hosszabb távot kell majd megtenniük a futóknak az elmúlt esztendőkhöz képest, ugyanis új útvonalat dolgoztak ki a szervezők. A verseny végeztével szervezett „levezető sétán” vehetnek részt a nevezők, mivel gyártúrát fognak tartani az érdeklődőknek a leintést követően. Négy számban lehet majd indulni: 1.5 kilométeres családi, valamint 2.5, 5 és 10 kilométeres futamra jelentkezhetnek a sport szerelmesei.

Barcsa Lajos alpolgármester rámutatott, hogy az esemény közösségépítő hatással bír, így a résztvevők kapcsolatot építhetnek egymással. Hozzátette, hogy péntek este jótékonysági koncertet rendeznek a Kölcsey Központ báltermében, melyet az önkormányzat bocsát rendelkezésre kétmillió forint támogatás mellett. A jegyekből érkező bevételt Ádin kezelésére ajánlják fel.

Barcsa Lajos alpolgármester
Forrás: Kiss Annamarie

Debrecen szem előtt tartja a jótékonyságot és a környezettudatosságot

– Hónapok óta arról szól az életünk, hogy versenyt futunk az idővel – fogalmazott Krucsó Anikó, amelyről korábban a Hír FM magazinműsorának is beszámolt. Elmondta: szerencsésnek érzik magukat amiatt, hogy engedélyezték az első génterápiát a DMD folyamatának megállítására. Ez a kezelést azonban az Egyesült Államokban kell végrehajtani, és 1.3 milliárd forintba kerül. Az édesanya felhívta a figyelmet, hogy találkozhatnak Ádinnal a futóverseny résztvevői, akikben bízik, hogy összefognak kisfia egészségéért.

Krucsó Anikó, Ádin édesanyja is beszélt a tájékoztatón
Fotó: KISS ANNAMARIE

Zelcsényi Miklós, a Maratonman ügyvezetője bízik a abban, hogy a rendezvényre érkezők nemcsak financiális, hanem lelki szempontból is Ádin ügye mellé fognak állni. Hozzátette: fontosnak tartják a szervezők a környezettudatosságot, így a frissítőpontokon nem adnak majd műanyagpoharat, hanem minden résztvevőnek saját pohárra lesz szüksége. Emellett a szemetet is szelektíven gyűjtik majd, mindezt pedig azzal a céllal teszik, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot képezzék.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában