Helyi közélet

2024.03.25. 11:43

Az Ady teljes iskolaközössége elutazik egy napra

Haon.hu

A 40. tanévét ünneplő Debreceni Ady Endre Gimnázium március 26-án, kedden tartja hagyományos iskolai kirándulását. A tanításmentes munkanapon szervezett napon a teljes iskolaközösség, mintegy 800 fő utazik vonattal a fővárosba – tájékoztatott az intézmény.

A délelőtt folyamán a diákok a kísérőtanárok vezetésével érdeklődésüknek megfelelően múzeumlátogatáson, múzeumpedagógiai foglalkozásokon vesznek részt többek között a Szépművészeti Múzeumban, a Terror Háza Múzeumban, Holokauszt Emlékmúzeumban és a Fiumei Úti Sírkertben.

Délután színházlátogatás következik. Idén két színházat is kibéreltek az adysok, ahol egykori diákokkal, alkotókkal találkozhatnak a debreceni növendékek. A Thália Szinházban a Komédia egy bankrablásról című darab egyik szereplője, Hevesi László, az Örkény Színházban A hattyú szereplői közül Takács Nóra Diána, Tenki Réka, Jéger Zsombor, Novkov Máté, Polgár Csaba és Matkó Tamás fogadja a fiatalokat és a pedagógusokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában