Összetartoznak

2024.02.28. 17:41

Jubiláló házaspárokat ünnepeltek Fülöpön

Minden pár emlékplakettet kapott ajándékba.

Haon.hu

Késő estig szólt a talpalávaló a fülöpi művelődési házban

Forrás: Fülöp Művelődési Ház

A fülöpi önkormányzat a Házasság Hetéhez kapcsolódóan idén is ünnepi programot szervezett a jubiláló házaspároknak. A rendezvényen 26 pár vett részt, családtagjaikkal megtelt a művelődési ház terme, 150 fő szórakozott közösen. A vendégek között a legifjabb házasok a huszadik, a legidősebb pár pedig a hatvannyolcadik házassági évfordulójukat ünnepelték.

Az önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy a már hagyománynak tekinthető rendezvényre a hatvanadik házassági évfordulójukat követően minden évben meghívják a házaspárokat– tudtuk meg.

Hutóczki Péter polgármester ismertette lapunkkal: már januárban megkezdődött a szervezés a helyi házassági anyakönyvekből felkutatott párok meghívásával. A létszám a programról szóló internetes felhívásra jelentkezőkkel bővült tovább.

Az előkészületekben a képviselők és a hivatal, illetve az intézmények munkatársai segédkeztek. Szervezték az ajándékokat, díszítettek, levágták az ételek alapjául szolgáló sertést, előző nap töltötték a lakodalmas káposztát, sütötték a süteményeket és előkészítették az ünnepi ételek alapanyagát. A lakodalmi menü csigaleves és a töltött káposzta volt, Földháti István önkormányzati képviselő közreműködésével.

Ajándékok, zene, vacsora

A résztvevőket Illés Éva anyakönyvvezető köszöntötte, majd a párok és családtagok képeiből készült összeállítást tekinthettek meg a jelenlévők.

Hutóczki Péter ezzel kapcsolatban elmondta, a képek olyanokat is eszükbe juttattak, akik már nem ünnepelhettek velük. A polgármester a rendezvényen azt is kiemelte: a hosszú élet titka a hosszú házasság.

Feketéné Paulusz Anikó református lelkész isten áldását kérte a házaspárokra, ezt követően az önkormányzat képviseletében a polgármester átadta a meghívottaknak az emléklapokat és az ajándékokat. Minden pár egy antikolt vörösréz emlékplakettel térhetett haza. A vendégeket Dandé Melinda énekelőadása, valamint az ünneplők közt helyet foglaló, ezüstlakodalmát ünneplő Jurina Beáta és lánya, Szűcs Enikő művésznők énekműsora szórakoztatta.

A zenei produkciók után feltálalták az lakodalmi vacsorát, majd Tarr Imre és zenésztársai húzták a talpalávalót.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában