Fejlesztés

2023.11.15. 14:37

Ezt imádni fogják a bringások: új attrakciót építenek Sárádnon

Haon.hu

Forrás: illusztráció / MW-archív

Megvalósítási szakaszához érkezett a Sárándon Sárándért című pályázat, amelyet az Európai Unió és a magyar kormány százszázalékos, 240 millió forint vissza nem térítendő forrással támogat. A beruházás első üteme a pumpapálya építésével kezdődött.

Dézsi András polgármester erről szóló közleménye szerint a pálya a sporttelepen kialakítandó Kölyökpark részeként épül meg. A változó méretű hullámelemekből és kanyarokból álló körpálya – amelyen például kerékpározni, gördeszkázni és rollerezni is lehet majd – mellé parkbútorokat és okospadokat telepítenek.

A projekt keretében kialakítják a település integrált vízgazdálkodását is, benne a csapadékvíz-gazdálkodási rendszerrel. A fejlesztés eredményeként megoldódik a bel- és csapadékvíz elvezetése a problémával leginkább érintett sárándi területeken, vagyis a Petőfi Sándor utca, a Holló László utca, a Legelő utca és a Nagy utca egyes szakaszain.

A projektben emellett bővítik a már meglévő kamerarendszert, további 10 kamerával.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában