Adomány

2023.11.21. 20:34

Nem érkezett üres kézzel Debrecenbe Jákob Zoltán, sérült gyerekek fejlesztését támogatja

A fejlesztésben nagy szerepet kapnak az adományok.

Haon.hu

Jákob Zoltán nem üres kézzel érkezett

Forrás: Debreceni Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium-archív

Különleges napra virradt a Debreceni Bárczi Gusztáv EGYMI és Kollégium, ugyanis az iskolába látogatott Jákob Zoltán milliárdos a Jákob Alapítvány alapítója. A társadalmi felelősségvállalás fontosságának szellemében jó példát szeretne mutatni mindazoknak, akik megtehetik, hogy segítsék embertársaikat - olvasható az intézmény igazgatójának, Kovács Anikó Gyöngyinek a portálunkhoz eljuttatott közleményében.

A Nagy Ő-ből is ismert híresség az iskola számára olyan eszközöket vásárolt, melyek segítik a sérült gyermekek módszertani, terápiás ellátását a komplex személyiségfejlesztés megvalósításának érdekében. Mint azt az intézményvezető írta, nem beszélő autista gyermekek számára az alternatív kommunikációt segítő eszközöket, a snoezelen terápiát színesítő fényterápiás eszközöket, a kognitív funkciók fejlesztését szolgáló játékokat, kerékpárokat adott át. Hozzátette, utóbbiak nemcsak a szabadidő hasznos eltöltéséhez járulnak hozzá, hanem az egészséges életmód szellemében a jövőben kerékpáros túrákat is szervezhet az intézmény.

Az iskola tanulói vidám műsorral köszöntötték vendégüket, majd átadták azokat az ajándékokat is, melyeket az intézmény készségfejlesztő iskolás tanítványai készítettek vendégüknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában