Közlekedés

2023.07.13. 14:59

Új, alacsony padlós vonatokat szerezne be a MÁV, Debrecen környékére is juthat belőlük

A járműveken, klíma, wifi és kerékpárszállítási lehetőség is lesz.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / MW-archív

Összesen 80 darab villamos motorvonat beszerzését tervezi a MÁV-Start, számolt be a VG a MÁV Fcaebook-posztja nyomán. A motorvonatokat nyílt közbeszerzési eljárással, keretmegállapodás megkötésével szereznék be.

A bejegyzésben a vasúttársaság azt írta, a megállapodás célja, hogy első körben 20 darab motorvonat beszerezhető legyen, és a forrás rendelkezésre állása esetén további járműveket is meg lehessen rendelni. A motorvonatokat a belföldi regionális és régiók közötti, úgynevezett interrégiós forgalomban tervezik felhasználni

többek között Hatvan, Szolnok, Miskolc és Debrecen környékén, a Pécs-Kaposvár-Gyékényes viszonylaton, továbbá a Szombathely-Celldömölk/Zalaegerszeg-Ajka vonalon.

A tervezett járműveknek 160 kilométer/óra engedélyezett sebességgel, ETCS-sel, klimatizált utastérrel, alacsony padlóval, kerékpárszállítása lehetőséggel, akadálymentes vécével, audiovizuális utastájékoztatással, wifivel és elektromos eszközök töltésére alkalmas konnektorokkal kell rendelkezniük.

A beszerzési folyamat első állomása az előzetes piaci konzultáció, amely, mint írták, július 11-én megindult. A keretmegállapodás megkötése legkésőbb jövő év elején történhet meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában