Közlekedés

2023.03.25. 14:00

Megérte felpörgetni az elzsibbadt kerekeket a debreceni bázison – videóval és fotókkal

Forrás: Molnár Péter

Ismét megtartották a Tavaszi motoros felkészítőt szombaton a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési Hatóságának Műszaki Vizsgálóállomásán.

Az esős délelőtt feltehetőleg sokakat otthonmaradásra bírt, de számos motoros jelen volt, akikről leperegnek holmi vízcseppek, ha nyeregbe pattanhatnak. Nemcsak a közösségi élményért érte meg kimenni a bázisra, a rutinpályán gyakorolhattak, szlalomozhattak a motorosok, emellett más szempontból is jó lehetőségnek bizonyult ellátogatni a kétkerekűekkel.

Az állomáson jelen volt Rácz Róbert, Hajdú-Bihar vármegye főispánja is, aki a Haon érdeklődésére összefoglalta a felkészítő lényegét:

– Amióta a Kormányhivatal létezik, azóta partnerei vagyunk a felkészítő programnak, amely jó pár éve a Bartók Béla úti vizsgabázisunkon zajlik. A célja a motoros társadalom figyelmének a felhívása arra, hogy a biztonságos közlekedésnek van néhány alapvető feltétele. Az egyik legfontosabb ezek közül a megfelelő műszaki állapotú jármű – mondta a főispán. Hozzátette, a felkészítő napján ingyenesen átvizsgálják a motorokat, biztosítva, hogy egy műszaki vizsgán sikeresen átmenjenek a járművek.

– Sokan csak azért jönnek ki, mert ugyan a vizsgájuk megvan, de szeretnék megnézetni mondjuk a féket, vagy csak biztosak akarnak lenni abban, hogy a járművük a szezon kezdetén teljes mértékben alkalmas arra, hogy biztonsággal tudjanak részt venni a közlekedésben – tudatta.

Rácz Róbert helyesnek tartja ezt a fajta felelősségteljes hozzáállást. Mint mondta, a helyes gondolkodás, a szabályok tisztelete és ismerete fontos feltétele a biztonságos közlekedésnek. De ugyanilyen lényegesnek tartja a jó műszaki állapotot, valamint a közlekedésben részt vevők egymás iránti empátiáját és tiszteletét.

Mint megtudtuk, az esős reggel ellenére néhány óra alatt legalább harmincan vizsgáltatták át a motorjaikat. Megérte maradni, hiszen a bázison remek hangulat alakult ki, a motorok szerelmesei megvitatták egymással tapasztalataikat, érdeklődtek mások járműveinek tudásáról, gyengeségeiről. Ráadásul feltűnt egy sokak számára ismerős bukósisak is, erről hamarosan bővebben beszámolunk.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában