Elfogadták az idei költségvetést

2023.03.17. 10:35

Emeltek az intézményi dolgozók bérén Hajdúszoboszlón

Takarékos költségvetést szavazott meg a város képviselő-testülete.

Egy tartózkodás mellett fogadták el a költségvetést

Forrás: Tóth Imre

Feszes gazdálkodással, odafigyeléssel és takarékos, célirányos költéssel sikeresen zárhatja az évet Hajdúszoboszló – vélekedett a város képviselő-testületi ülésén Czeglédi Gyula polgármester. Mintegy 9 milliárd 828 millió forint főösszeggel fogadták el az idei költségvetést a képviselők.

Városunk költségvetése megközelíti a 10 milliárd forintot, amelynek kétharmadát működésre, egyharmadát pedig felhalmozásra fordítjuk. Utóbbi igen tisztességes összeg, amely többek között az elmúlt év sikeres pályázataiból, valamint az áthozott pénzmaradványokból áll

– ismertette a városvezető. Hozzátette, bár saját forrásuk nem nagyon maradt fejlesztésekre, 120 millió forintot sikerült elkülöníteniük, melyből a közterületek hibáit igyekeznek javítani. Korábban erre nem volt lehetőség, de a lakosság várja ezen munkák elvégzését.

20230223 Hajdúszoboszló

HAJDÚSZOBOSZLÓ ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉST TARTOTT.

FOTÓ: TÓTH IMRE TI
HAJDÚ-BIHARI NAPLÓ

KÉPEN: CZEGLÉDY GYULA POLGÁRMESTER
Czeglédi Gyula polgármester
Forrás: Tóth Imre

Czeglédi Gyula kifejtette, takarékos költségvetést kellett készíteniük, így valamennyi területen ez volt a fő irányelv. Energiára 172 millió forinttal, étkezési nyersanyagokra 131 millió forinttal, az új bölcsőde működésére 19 millió forinttal, nyári programokra pedig 20 millió forinttal költenek majd többet tavalyhoz képest. – Intézményeinkre 18 százalékkal, városüzemeltetésre 9 százalékkal, szociálpolitikai támogatásokra 10 százalékkal fordítunk többet. A turizmusra 20 százalékos növekedést irányoztunk elő, így a korábbi 85 millió forint helyett idén 102 millió forint forrás jut majd a cég fenntartására, akciókra, juttatásokra – összegezte. Elmondta még, hogy az intézmények saját bevételei 15 százalékkal, a normatív támogatások 12 százalékkal növekedtek. A kultúra területére további forrásokat tudtak elkülöníteni, így 11 és 5 millió forint kiadást szavazott meg a testület a tartalék terhére, melyből 10 százalékos béremelést biztosítanak a művelődési központ és a múzeum munkatársai részére.

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában