Közgyűlés

2023.02.21. 10:18

Csütörtökön kiderül, új igazgatója lesz-e a Déri Múzeumnak

Több debreceni igazgató mandátuma is lejár.

Angi János (balról) és Bihari-Horváth László adott be érvényes pályázatot

Forrás: Napló-archív

Február 23-án, csütörtökön tartja soron következő ülését Debrecen képviselő-testülete, többek között intézmények vezetői pozícióinak betöltéséről is döntenek. A közgyűlés pályázatot írt ki a Déri Múzeum intézményvezetői munkakörének ellátására tekintettel arra, hogy Dr. Angi Jánosnak, az Intézmény jelenlegi igazgatójának a munkakör betöltésére vonatkozó megbízása 2023. február 28. napján lejár.                                                                                      
A pályázat benyújtásának határideje 2022. december 22. napja volt. 

A pályázati felhívásra a benyújtási határidőig két pályázó, Dr. Angi János, az intézmény jelenlegi igazgatója és Dr. Bihari-Horváth László, a Bocskai István Múzeum (4200 Hajdúszoboszló, Bocskai István utca 12.) igazgatója nyújtotta be a pályázatát. 

Mindkettő érvényes volt, határidőn túl érkezett még egy pályázat, de azt érvénytelennek minősítették. A határozatból kiderül, hogy a Déri Múzeum igazgatója alapbérét bruttó 960.000 forintban, alapbéren túli munkabérét 2023. március 1. napjától 2023. december 31. napjáig havi bruttó 144.000 Ft-ban állapítják meg. Az igazgatói megbízás 5 évre szól, s mivel a pályázók a személyüket érintő napirend tárgyalásánál nem kérték zárt ülés tartását, így csütörtökön kiderül, ki lesz a múzeumigazgató.

A Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatójának, Dr. Kovács Béla Lóránt intézményvezető ötéves megbízása is lejár 2023. február 28. napjával. Itt azonban nem kell nagy meglepetésre számítani, hiszen a pályázati felhívásra – határidőben – csak az intézmény jelenlegi igazgatója nyújtotta be a pályázatát. A határozatban Dr. Kovács Béla Lóránt alapbérét bruttó 840.000 forintban, alapbéren túli munkabérét 2023. március 1. napjától 2023. december 31. napjáig havi bruttó 126.000 Ft-ban állapítja meg, a kinevezés további 5 évre szólna.

A Debreceni Intézményműködtető Központ (DIM) igazgatójának, Hajnal Jánosnak a megbízása április 30-án jár le, emiatt a Közgyűlésnek a DIM magasabb vezetői beosztásának ellátására pályázatot kell kiírnia. A pályázati felhívás megjelenésének várható időpontja 2023. március 1. napja lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában