Honvédelem

2022.09.19. 12:10

A lőtérkonténert is kipróbálta a Debrecenbe látogató vezénylőzászlós

Forrás: Bocskai-dandár / Csernai Tamás törzsőrmester

Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa tett látogatást az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál – tudatta a dandár hivatalos honlapja.

A debreceni Kossuth laktanyában történt látogatása során Kaszab főtörzszászlós megtekintette és ki is próbálta a hazai fejlesztésű, egyedülálló mobil katonai lőtérkonténert. A hazai fejlesztésben és gyártásban előállított, összecsukható konténertechnológiára épülő, páncélozott és hangszigetelt lőtér világszinten is egyedülálló. A lőtérrendszer jellegzetessége, hogy alapvetően tizenöt méteres lőtávot biztosít a statikus és dinamikus lövészethez, ugyanakkor moduláris kialakításának köszönhetően ez tetszőlegesen növelhető.

Forrás: Bocskai-dandár / Csernai Tamás törzsőrmester

Látogatása második felében állománygyűlés keretében a dandár altiszti állományának beszélt a Magyar Honvédségnél jelenleg zajló átalakításokról, a Magyar Honvédség Parancsnokának fő irányairól. Kiemelte, hogy mennyire fontos része a Magyar Honvédségnek az altiszti állomány, ezért kell, hogy az megfelelő szaktudással és felkészültséggel rendelkezzen. Az állománygyűlés végén az altisztek hozzá intézett kérdéseire adott választ a főtörzszászlós.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában