Így áll most a munka

2022.06.01. 07:28

Tovább szépül az egyetemi templom

A nemrég felújított egyetemi templomnak eltávolították a főhomlokzati lépcsőzetét. A Napló emiatt érdeklődött a Tiszántúli Református Egyházkerülettől az okokról és a tervekről.

Az eredeti kialakítású, kőlap burkolatú lépcső épül | Forrás: Molnár Péter

Szirák Sára sajtóreferens arról tájékoztatott, hogy a pályázat révén zajló beruházással az I. ütemben elvégzett felújításból kimaradt munkákat igyekszenek megvalósítani, melyek a templom működéséhez, használatához és jó műszaki állapotban tartásához feltétlenül szükségesek. – Megvalósul az eredeti kialakítás szerint, kőlap burkolattal a lépcső újjáépítése, a templomtér feletti tetőfedés cseréje, épületgépészeti és -villamossági korszerűsítések, a karzatra felvezető lépcsők burkolása, a karzatokon lévő vizesblokkok felújítása és a belső tér akusztikai korszerűsítése – sorolta. – A felhasználandó anyagok esetében igyekeztünk az eredeti építőanyagokkal azonosakat választani, hogy a műemlék templom látványa visszanyerje építéskori kialakítását. 

Mint megtudtuk, a munkák végzését az egyházkerület főépítésze koordinálja.

VA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában