Utcafórum Hajdúsámsonban

2022.03.04. 20:45

Tovább kell haladni a megkezdett úton

Magyarország sikere mellett annak biztonsága is a tét.

Forrás: Kiss Annamarie

Utcafórumot tartottak Hajdúsámsonban, pénteken. Az eseményen az elért sikerekről és a biztonságos jövőről is szó esett.

Forrás: Kiss Annamarie

Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere az eseményen hangsúlyozta, a járt utat a járatlanért nem szabad feladni. – Az elmúlt időszakban dinamikusan és lendületesen fejlődött az ország, a megye, és Hajdúsámson városa is a kormány munkájának köszönhetően – emelte ki a polgármester, hozzátéve, rengeteg fejlesztés nem valósulhatott volna meg Tasó László országgyűlési képviselő nélkül. – Itt az idő, hogy most mi segítsünk neki, és együtt, a megkezdett úton továbbhaladhassunk. Össze kell fogni április 3-án, el kell menni mindannyiunknak szavazni, és az elmúlt 12 év munkáját nem hagyni kárba veszni.

Forrás: Kiss Annamarie

Magyar Levente külgazdasági- és külügyminiszter-helyettes úgy fogalmazott, egy normál mederben folyó kampányra készültek, a napirendet, a tematikát azonban felborította a háború. – Beszélhetünk a rezsicsökkentéstől az európai uniós viszonyrendszerig megannyi dologról, de most a háború, és annak Magyarországra, a mindennapi életünkre való hatása érdekel mindenkit. Zajlik egy nagyon intenzív fegyveres konfliktus. Kárpátalja szerencsére azon kevés megyék egyike, amit nem ért támadás. Ettől még az ott élő lakosság, az ott élő magyarok is nehéz helyzetben vannak – hangsúlyozta.

Mint fogalmazott, Magyarország tágra nyitotta kapuit és szívét a háború elől menekülőknek. Kifejtette, a kormány legfontosabb célja és küldetése a magyar emberek biztonságának és jólétének megőrzése, nem a nyugati nagyhatalmakhoz való alkalmazkodás. – Az ellenzék ilyen helyzetben is felelőtlen kijelentéseket tesz, dobálózik a szavakkal. Ezek nemzeti sorsfordító pillanatok, amikor – ha nem a stratégiai nyugalom diktálja a lépéseket – a legnagyobb tragédiák tudnak bekövetkezni – emelte ki, hozzátéve, folytatni kell az utat, ami a kormány útja, és ami a béke irányába mutat, ugyanis, ha nem a racionalitás diktál, a másik irányba haladva bármi megtörténhet velünk.

Forrás: Kiss Annamarie

Tasó László országgyűlési képviselőt büszkeséggel tölti el a régió folyamatos fejlődése. – Mindig úgy éreztem, egy nagy közösség, csapat vagyunk, akik ismerik egymás álmait, gondolatait. Abban vagyunk érdekeltek, hogy a másiknak is megvalósuljon az álma. Ez viszont sokkal több, mint egy vágy, egy papírra vetett tervrajz, egy cél. Ez az, amiért élünk, amit létre akarunk hozni, amit az utánunk jövőknek meg akarunk hagyni. Esélyt és lehetőséget adunk. Ez mindenki sikere. Bármerre járok, Álmosdtól Vámospércsig, őszintén mondom, büszke vagyok a rengeteg fejlődésre, Debrecen ilyen szempontból pedig egészen kiemelkedő. Folyamatos és gyorsuló fejlődés jellemzi a régiót. És rengeteg tervünk van még a települések tekintetében. Mi rajzoljuk meg az utat és mi építjük meg – emelte ki Tasó László, aki figyelmeztetett, az álhírekkel, rosszindulatú hozzászólásokkal nem érdemes foglalkozni. 

Forrás: Kiss Annamarie

– Bármilyen jót cselekszünk, azonnal fel fog merülni a kritika is. Ettől függetlenül Magyarországon ez a kormány, ez a közösség az, amelyik alkalmas arra, hogy felelős, jó döntéseket hozzon – hangsúlyozta.
 

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában