Hétfőn adták át

2022.01.10. 12:19

Féltonnányi eledelt kapott a Debreceni Kutyaház Állatotthon

Debrecen is része a kormányzati program állateledel-adományosztásának.

Forrás: Kiss Annamarie

Kormányzati program keretében az országban 216 állatmenhely – köztük a Debreceni Kutyaház Állatotthon – kapott egyenként 500 kilogrammnyi állateledel-adományt. A csaknem 200 kutyának és 60 macskának otthont adó menhelyen – az átadás kapcsán – hétfőn sajtótájékoztatót tartottak.

 

Példaértékű hozzáállás

 

Mint ismert, az Országgyűlés nemrég módosította az állatvédelmi törvényt, mely az eddiginél szigorúbban bünteti az állatkínzást. Pósán László országgyűlési képviselő a hétfői eseményen kiemelte, példátlan állatvédelmi intézkedéseket hozott a kormány, amelynek kézzelfogható eredményei vannak. 

Az állatvédelmi törvény szigorításával a befogadó menhelyek ellátásához is igyekszik a kormány hozzájárulni, és a jövőben is az a terv, hogy a felelős állattartást, a telephelyek támogatását segítsük

– hangsúlyozta.

 

Széles Diána alpolgármester kiemelte, kulcskérdés Debrecenben, hogy a Gondoskodó város program nemcsak a lakosokra, de az állatokra is vonatkozzon. – A Covid előtt elindítottunk egy fejlesztést, ami az örökbefogadást, a befogadott állatok tartását célozta – mondta, felhívva a figyelmet arra, hogy a város már a jogszabály létrejötte előtt példaértékűen járt el a kóbor állatok befogadásának, valamint ellátásának vonatkozásában. Honlapot működtetnek, ahol bemutatják az örökbe fogadható négylábúakat, továbbá az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek véleményét kikérve, a lehető legállatbarátabb módon igyekeznek eljárni. – A mostani kormányzati törekvést Debrecen városa teljes mértékben ki tudja szolgálni.

Élen járunk az állatvédelemben, és nagy hangsúlyt fektetünk a felelős tartás, ezáltal az ivartalanítás meglétének fontosságára

– összegezte, leszögezve, a város a jövőben is szeretné támogatni az efféle törekvéseket.

 

Fontos az ivartalanítás

 

Bernáth Csaba, a Kutyaház Egyesület elnöke háláját fejezte ki az adományért. – Örülünk a kormány törekvéseinek, melyek az állatvédelem szabályozását, szigorúbb figyelembevételét érintik. Debrecen önkormányzatával hosszú ideje jó a kapcsolatunk, rengeteg segítséget nyújtanak számunkra – emelte ki. Az elnök szerint 

sok esetben az tapasztalható, hogy egy-egy gyermek „kisírja” magának otthon a kutyát, de nem tudja, mivel jár a tartása, ezért pár év múlva a kollégái szedik össze a város bizonyos részén a magukra hagyott kedvenceket.

– Szeretnénk megtanítani az embereket arra, mivel jár az állattartás, továbbá az ivartalanítás fontosságára is felhívnánk a figyelmet – összegezte.

 

PSZ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában