közlekedés

2021.11.11. 10:47

Több hétre lezárják az utat az M35-ös és a 35-ös főút között

Az M35-ös autó pálya – 354. számú főút csomópontjának építése immár teljes szélességében érinti a szakaszt.

20201209 Debrecen-Józsa Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló Légifelvétel az M35 autópálya 32+650 – 33+800 km szelvényei közötti területről, ahová a tervek szerint új, teljes értékű, különszintű csomópontot építenek ki.

Forrás: Napló-archív

Fotó: Matey István

A teljes pályazár idején az M35-ös autópálya a 354. számú főútról nem lesz megközelíthető. Az autópályát északi irányból a hajdúböszörményi csomópontnál, déli irányból a 33. számú főút csomópontjánál lehet megközelíteni és elhagyni. Terelési útvonalként a 35. és 33. számú főút debreceni belterületi szakasza lesz kijelölve. A Nyíregyháza felől érkezőknek a 35-ös főút csomópontjában le kell hajtaniuk a 354-es főútról és/vagy Józsa irányában a hajdúböszörményi csomópontban, vagy a 35-ös főút és a 33. főút debreceni belterületi szakaszán tudnak felhajtani az M35-ös autópályára. A Berettyóújfalu irányából Nyíregyháza felé tartók a 33-as főút csomópontjában tudnak lehajtani a pályáról, majd a 33-as és a 35. számú főút debreceni belterületi szakaszán juthatnak a 354-es főútra.

Ebben az ütemben történik a 354. sz. főút Berettyóújfalu irányába vezető csomóponti ág burkolatának elbontása és az új pályaszerkezet megépítése, valamint az autópálya feletti híd teljes aszfalt kopórétegének cseréje. Továbbá elkészül az új útburkolati jelek felfestése, szalagkorlátok cseréje, valamint új szalagkorlátok építése, az M35 autópálya feletti híd dilatációs szerkezetének cseréje, az új portálkapuk elhelyezése, közúti jelzőtáblák cseréje, és az új táblák elhelyezése. Szintén ebben az ütemben kerülnek elbontásra a meglévő tengelysúlymérő öblök is – tájékoztatott a Duna Aszfalt.

A teljes pályazár bevezetésének időpontja: november 12. (péntek kora reggel). Várhatóan 3 hétig fog tartani, így december első napjaitól kezdve a közlekedők ismételten a csomóponti ágak igénybevételével tudják elérni azokat az útirányokat, amelyeket a csomópont a fejlesztés előtt is biztosított, ezáltal a már hosszabb ideje lezárt Budapest – Nyíregyháza útvonal ismét elérhetővé válik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában