jegyzet

2021.09.01. 14:10

Lehet itt dolgozni?

Honnan lesz a cégeknek megfelelő mennyiségű és minőségű dolgozója?

Kovács Zsolt

Fogas kérdés ma már Magyarországon, hiszen a minőségi, szakképzett munkaerőtömeg döntő többségében már dolgozik. Igaz, el-ellehet szipkázni egy-két, esetleg több embert is, mondjuk magasabb fizetésért, jobb munkakörülményeket ígérve. De még ez sem jelent megoldást, főleg annak tükrében nem, hogy szinte számolatlanul születnek az akár 300-400 dolgozót foglalkoztató cégek.

Ebben a helyzetben értékelődik fel a munkaerő-utánpótlás klasszikus rendszere, azaz le lehet csapni az iskolából kikerülőkre. Ám ennek van egy nulladik állomása. Mégpedig a vakációzó diákok munkavállalása. Nos, a mai magyar valóságban ez értékelődik fel. Hiszen ha megismeri a cég a reménybeli majdani munkavállalója személyiségét, munkabírását, elvárásait, a diák pedig a gazdasági egység követelményeit, juttatásait és munkahelyi légkörét, akkor már sokkal közelebb vannak egymáshoz, mintha az iskolapadból kikerülő fiatal kopogtat egy üzem személyzetisének ajtaján.

Kovács Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában