jegyzet

2021.09.01. 14:10

Lehet itt dolgozni?

Honnan lesz a cégeknek megfelelő mennyiségű és minőségű dolgozója?

Kovács Zsolt

Fogas kérdés ma már Magyarországon, hiszen a minőségi, szakképzett munkaerőtömeg döntő többségében már dolgozik. Igaz, el-ellehet szipkázni egy-két, esetleg több embert is, mondjuk magasabb fizetésért, jobb munkakörülményeket ígérve. De még ez sem jelent megoldást, főleg annak tükrében nem, hogy szinte számolatlanul születnek az akár 300-400 dolgozót foglalkoztató cégek.

Ebben a helyzetben értékelődik fel a munkaerő-utánpótlás klasszikus rendszere, azaz le lehet csapni az iskolából kikerülőkre. Ám ennek van egy nulladik állomása. Mégpedig a vakációzó diákok munkavállalása. Nos, a mai magyar valóságban ez értékelődik fel. Hiszen ha megismeri a cég a reménybeli majdani munkavállalója személyiségét, munkabírását, elvárásait, a diák pedig a gazdasági egység követelményeit, juttatásait és munkahelyi légkörét, akkor már sokkal közelebb vannak egymáshoz, mintha az iskolapadból kikerülő fiatal kopogtat egy üzem személyzetisének ajtaján.

Kovács Zsolt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában