szavazásértékelés

2021.06.07. 11:50

Karnevál és fesztivál nélkül nem telhet el a nyár

Az élet kezd visszatérni a megszokott kerékvágásba, így ezen a nyáron már nem kell nélkülöznünk a jól ismert programokat.

20200820 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Ünnepélyen zászlófelvonás augusztus 20.-ai nemzeti ünnep alkalmából a virágkarnevál alatt.

Fotó: Napló-archív

Úgy tűnik, hogy az idei nyarunkat már kevésbé fogja beárnyékolni a koronavírus, mint a tavalyit, hiszen a lakosság nagy része már megkapta a betegség elleni védőoltást, így a járványügyi intézkedések lazítása miatt egyre több lehetőség nyílik meg a szórakozni vágyók előtt. Szabad utat adtak a nagyobb rendezvényeknek és a koncerteknek is, éppen ezért kíváncsiak voltunk arra, hogy az olvasóink melyik debreceni eseményt várják a legjobban.

Bátran kijelenthetjük, hogy a cívisváros egyik leghíresebb és legismertebb eseménye a Virágkarnevál, így nem meglepő, hogy a szavazók negyven százaléka már alig várja, hogy újra útra keljelnek a virágkocsik és megelevenedjen az egész város. Igaz, 2020-ban sem kellett nélkülöznünk a felvonulást, a lehetőségekhez mérten gazdag programkínálatot és a díszes kocsikat, de a karneváli hangulat akkor sem volt az igazi.

A vírus miatt koncertekre sem mehettünk hosszú ideig, éppen ezért nem csoda, hogy az olvasók huszonkét százaléka már ki van éhezve egy felhőtlen bulizásra és a Campus Fesztivált várja a legjobban. Csalódniuk pedig biztosan nem kell, elvégre négy napig a legnagyobb hazai előadók szórakoztatják majd a közönséget.

Egy pohár finom bor és a kellemes zene egyvelege is vonzza a válaszadóinkat, ugyanis húsz százalékuk már alig várja, hogy ismét megrendezzék a Bor- és Jazznapokat. Őket a szavazóknak az a tizennégy százaléka követi, akik A Kenyérlelke gasztrofesztiválon ennének egy jót, a sort pedig az a négy százalék zárja, akik Az Irodalom éjszakája programkínálatában merülnének el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában