fotókkal

2021.05.22. 14:00

Máshol lesz a sóházi játszótér – olvasónk kérdésének jártunk utána

Az Alkotmány utcai játszóeszközöket a közeli Késmárk utcai sporttelepre viszik.

Fotó: Molnár Péter

Lesz másik játszótér az Alkotmány utcai parkban felszámolt játszótér helyett ott vagy máshol? Ha nem várható ilyesmi, akkor mit terveznek a helyére? – érdeklődött a Napló egyik olvasója.

Kérdéseit eljuttattuk a polgármesteri hivatalnak, amely a válaszában elöljáróban leszögezte: Debrecen önkormányzata fontos feladatának tekinti a lakosság, a családok, a kisgyermekek komfortos kikapcsolódásának biztonságos játszóeszközökkel történő biztosítását, s ennek érdekében a Zöld város program részeként több helyen újultak és újulnak meg játszóterek. A válasz szerint a program révén a meglévő játszótéri eszközöket korszerűsítik, valamint a területek új játszótéri eszközökkel is bővülnek.

Emlékeztettek arra is, hogy a Sóház nevű városrész zöldterületeinek megújítása 2021 januárjában kezdődött, és a munka októberben zárulhat. A projektnek köszönhetően az Alkotmány utcai játszóeszközöket áthelyezik az újonnan kialakított, Késmárk utcai játszótérre – azért, hogy a nagy forgalmú, szűk lakótelepi út melletti terület helyett a jövőben egy biztonságosabb helyszínen tudjanak majd kikapcsolódni a családok.

Jobb levegő, szebb környék

Megtudtuk azt is, hogy az Alkotmány utcai területhez közeli (5 perc sétára lévő), de annál valamivel nagyobb szabad felülettel rendelkező Késmárk utcán megújul a sportpálya, új, modulméretű, 9 eszközzel ellátott kondiparkot telepítenek, és 13 eszközzel rendelkező új játszóteret létesítenek. Egy pergolát is elhelyeznek, az Alkotmány utcai helyen pedig zöldfelületet létesítenek. Ezáltal is gyarapítják a természetes zöld környezetet, mely a levegőminőség-javító hatása mellett esztétikai élményt is nyújt az ott élők számára.

– A beruházás eredményeként elültetünk 30 fát, 502 cserjét, 850 évelő növényt és 900 négyzetméternyi felületet füvesítünk – jelezte a hivatal. – A zöldövezetben elhelyezünk még két asztalt, két hulladékgyűjtőt és öt padot is.

Vass Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában