egyház

2021.05.09. 18:06

Már újítják a pocsaji református templom tornyát

A templomtorony tetőzetének újítására nyert 15 millió forintot a Pocsaji Református Egyházközség. Az összeget a torony újrabádogozására, szerkezetjavítására fordítja az egyházközség, a munkálatok már elkezdődtek. Szeretnék még a toronybelsőt is megújítani, a lépcsőfeljárót kicserélni, mert az életveszélyessé vált az évek során.

Kurta Szabolcs elmondta, hogy pályázatot adtak be a gyülekezeti ház belsejének felújítására is. A tiszteletes arról is beszámolt, hogy a pocsaji református ifjúsági tábort a tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendeznék a nyáron, de csak akkor, ha a vírushelyzet okán elrendelt korlátozások azt lehetővé teszik. A táborra 400 ezer forint támogatást kaptak. A tábort szeretnék nemzetközivé tenni, és határon túli fiatalokat is meghívnának.

Benépesült a templom

A református templom ajtaja is nyitva áll már a hívek előtt: a mindenkori szabályokat betartva lehet istentiszteleteket tartani. Kurta Szabolcs elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy az emberekkel személyesen is találkozhat, és a hívek is várták, hogy újra a templomban imádkozhassanak. Az elmúlt héten az Édesanyák Vasárnapját is megtartották, a következő héten pedig konfirmálása lesz néhány fiatalnak – tette hozzá a tiszteletes.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában