Hírmorzsák

2021.03.30. 12:25

Megyénkbeli írónő mesekönyvét díszíti egy nyíracsádi fiatal alkotása

Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Videóra került Roland rajza

Nemrégiben került fel a világhálóra az a pár perces összeállítás, amelyben Halász Margit vámospércsi születésű írónő a Hetvenhét vörös bárány című mesekönyvének illusztrációi láthatók. A rajzokat általános iskolások készítették a kiadó által meghirdetett pályázatra. A kisfilmben a díjazott alkotások mellett szerepelnek azok a pályamunkák, amelyeket a zsűri arra érdemesnek tartott. Ott látható a nyíracsádi Csomós Roland alkotása is. Roland felkészítő tanára Hajdufiné Imre Éva volt.

Be kell tartani a szabályokat!

Tóth Elek, a falu még egyetlen olyan templomának parókusa, ahol engedélyezett a nyilvános liturgia, nemcsak a szertartásokon, de a görögkatolikus egyházközség közösségi oldalán is felhívta a hívek figyelmét a járványügyi szabályok szigorú betartására annak érdekében, hogy nagyhéten és húsvétkor is, ha kicsit másként, de mégis át tudják élni a hívek a közös imádság és a pászkaszentelés élményét.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában