Közlekedés

2021.01.22. 13:26

Súlykorlátozást vezetnek be a hajdúböszörményi utakon

Kiszorítják a nagyobb össztömegű gépjárműveket a lakossági használatra tervezett utakról.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A városban az elmúlt években megszaporodott az építkezések száma, ezzel egyidejűleg jelentősen megnőtt a fuvarozási és szállítási tevékenység. Az utakat emiatt 7,5 tonnát meghaladó össztömegű gépjárművek, teherautók is használják. A közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet lehetővé teszi, hogy azt az utat, amely nem bírja a súlyterhelést, a tulajdonos – jelen esetben az önkormányzat – súlykorlátozással védje. A jogszabály lehetőséget ad a korlátozás oly módon történő alkalmazására is, hogy az érintett utakra engedéllyel lehessen behajtani – olvasható a város hivatalos Facebook-oldalán.

A jogszabályi felhatalmazás alapján 2021. január 1-től az itt olvasható bejegyzésben szereplő hajdúböszörményi utak esetében a 7,5 tonna – 20 tonna közötti össztömegű gépjárművek helyi közútra történő behajtásához behajtási engedély szükséges, melyet a város polgármestere a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztálya útján bocsát rendelkezésre (az osztályon lehet kérelmezni az engedély kiadását).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában