szavazásértékelés

2020.10.05. 11:38

Koronavírus: nem túl bizakodóak a számok alapján az emberek

Sokak szerint még nem vagyunk túl a nehezén, sőt, a pozitív esetek száma tovább fog növekedni.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A koronavírus második hulláma nem kímélte országunkat, ezzel együtt pedig Hajdú-Biharban is folyamatosan nőnek a pozitív esetek, hétfő reggel kereken 1400 fertőzött szerepelt a hivatalos tájékoztatásban. A kór ellen jelenleg még nincs védőoltás, így az a legfontosabb, hogy azt a néhány szabályt, amelyekre napi szinten felhívják a figyelmet (kötelező maszkhasználat, kezek fertőtlenítése, távolságtartás, szükség esetén karantén), senki ne szegje meg!

Szokásos heti szavazásunk alkalmával arra kérdeztünk rá, hogy olvasóink szerint hogyan alakul majd októberben a fertőzések száma. Az utóbbi napok, hetek tapasztalatai alapján a voksolók nem túl bizakodóak, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az olvasók mindössze 10 százaléka gondolja úgy, hogy megyénkben már nincs ok az aggodalomra, a nehezén túljutottunk. Őket követi az a tábor, a szavazatok 27 százalékával, akik szerint még növekedni fognak ugyan a számok, de már stabilizálódik.

A legszkeptikusabb réteg, vagyis a szavazók 29 százaléka szerint, ha ebben az ütemben haladunk, akkor év végére nem kizárt, hogy közel tízezer esetet tartanak majd számon. A legtöbb voks, összesen 34 százalék, arra a lehetőségre érkezett, hogy még ebben a hónapban átlépi az igazolt fertőzések száma a kétezret. Az utóbbi napok adatai alapján lehet, hogy az elkövetkező napokban összejön ez a szám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában