figyelemfelkeltő akció

2020.10.20. 13:22

A mellrák gyógyítható, de időben kell észrevenni!

A Csapó utcai bevásárlóközpontban rendezett fotókiállítással hívja fel a figyelmet a Holnapom Egyesület a mellrák elleni küzdelem fontosságára.

A tárlatot dr. Papp Csaba, a debreceni önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottságának alelnöke, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója nyitotta meg kedden.

Bánfi Ildikó, a Holnapom Egyesület elnöke az eseményen elmondta: a járványhelyzet miatt idén nem tartanak nagyrendezvényt, de muszáj beszélni erről a témáról, és ezt ezen kiállítás kapcsán teszik meg.

Fotó: Molnár Péter

„Az egészséget veszélyeztető rizikótényezők csökkentése, a korai diagnózis, a szűrések, az emlővizsgálat, mind életet menthetnek! Ezek fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy amennyiben valakinél diagnosztizálják a betegséget, nincs egyedül: egyesületünk segít neki.”

– Pszichológussal, orvossal rendelkezünk, fogjuk a kezét és támogatjuk ebben a nehéz helyzetben – mondta, arra kérve minden nőt, hogy figyeljen magára, törekedjen egészséges életmódra, mozogjon, és a lelki egészségére is ügyeljen.

Átányi Ajtony, a bevásárlóközpont igazgatója arról beszélt, azért adnak helyet a tárlatnak immár tizedik alkalommal, mert itt nagyon sok emberhez eljut az üzenet.

Fotó: Molnár Péter

– A mellrák elleni küzdelemben rajtunk múlik minden! – hangsúlyozta Papp Csaba. – Ha időben észreveszik, száz százalékban gyógyítható, és egy egészséges embert adunk vissza a családjának. Már a fiatalokat meg kell tanítani erre; a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet munkatársai eljutnak az iskolákba és tizedik osztálytól érzékenyítik rá a gyerekeket. Azt is fontos tudni, hogy ha baj van, ne „dr. Google-hoz” forduljunk, a Holnapom Egyesület elérhető, éljünk vele! – javasolta Papp Csaba. Elmondta azt is, hogy Debrecen harmadszor készít egészségtervet a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karával közösen, és abban kiemelt szerepet kap majd e terület.

Elhangzott még, hogy a férfiak, akik apák, férjek, fiak, maguk is tehetnek a nőkért azzal, hogy fontosnak tartják egészségüket, felhívják figyelmüket a mellrák elleni küzdelem fontosságára, illetve buzdítják őket a szűrővizsgálatokra. A Holnapom Egyesület kezdeményezéséhez mind többen csatlakoznak, köztük a DEAC amerikai football vagy hokicsapata, utóbbi a pólóárusításból származó bevételei egy részét az egyesületnek ajánlotta fel.

A fotómontázsokból álló kiállítás november 1-ig tekinthető meg a bevásárlóközpont Vár utcai folyosóján.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában