élmények forgatagában

2020.08.17. 12:38

Erdőben, tájházban is jártak a nyári tábor lakói

Négy héten át sok-sok érdekes programmal várták a gyerekeket Csökmőn.

Fotó: B. Kiss Andrea

Nagy segítség volt a szülőknek a Bocskai István Általános Iskola által szervezett nyári napközis tábor, aminek a helyszínéül az alsós iskola épülete szolgált. A gyerekekkel négy héten át foglalkozott Pirosné Bogye Judit tanítónő, akinek két hétig Hadobás Máté, másik két hétig Karácsony István tanár úr volt a segítségére.

A gyerekek 9-re érkeztek, majd általában egy csapatépítő játékkal indították a napot. Nagyon sok programot kínált az egy hónap a gyerekeknek. Voltak például az Aranyláp Vadásztársaság jóvoltából határban, erdőben a vadőr vezetésével. Egyik napon a tájházba mentek, ahol közös kenyérlángossütés és játékos vetélkedő volt a program. Látogatást tettek az asztalosműhelyben és a könyvtárban is. De számtalan érdekességet kipróbálhattak, mint a légvár, vízibomba, kézműveskedés, aszfaltrajz, darts, pingpong, sporttevékenységek és drámajátékok.

Fotó: B. Kiss Andrea

Számháború

Találkozhattak egy vak fiatalemberrel, aki megmutatta, milyen látás nélkül élni, kutya segítségével. Gyalogtúráztak a faluban, elbicikliztek a Csökmő–Szeghalom határában található Péter András-kriptához, csónakáztak a halastavon, kipróbálták a lézerlövészetet, de a régi, időtálló számháborút is.

A tábort egy táborzászló készítésével indították, és egy tábortűzzel zárták. Pirosné Bogye Judit tanítónő elmondta, hogy igyekeztek mindig csapatban mozogni, gondolkozni. Talán ennek az eredménye az is, hogy a gyerekek vita nélkül tudtak egymással kommunikálni, megoldani helyzeteket. A táboroztató tanárok elégedettek a négy héttel, mert úgy tapasztalták, hogy a gyerekek jól érezték magukat. Voltak, akik kezdettől a végéig részt vettek a táborban, voltak, akik bekapcsolódtak, de olyan nem volt, aki kiszállt volna.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában