őket is megviselte

2020.06.12. 13:36

Vége a karanténnak, önfeledten szaladgáltak a böszörményi kutyusok

A menhely egész területén feloldották a korlátozást: irány a szabadba!

Fotó: Bisteyné Magdolna-archív

Az elmúlt időszak a menhelyen élő állatokat ugyanúgy megviselte, mint azokat az embereket, akiknek otthon kellett maradniuk. Azoknak a kis kedvenceknek talán könnyebb dolguk volt, akik gazdijuk ölében vészelhették át a karantént. A gazdátlan kis­állatok pedig mindeközben várták, hogy „kiszabadulhassanak”. Bisteyné Magdolna, a Pacsi Kutyamenhely alapítvány önkéntese a Napló megkeresésére örömmel számolt be az elmúlt hét történéseiről.

„A kutyusok már nagyon várták, hogy újra szabadok lehessenek.”

Természetesen a menhely minden tőle telhetőt megtett, hogy a négylábúak semmiben ne szenvedjenek hiányt, viszont az „igazi” szabadság a kennelen kívül várta őket. A menhelyvezető július 2-án oldotta fel a karantént a menhely egész területén, így végre az állatok nemcsak a menedékhelyen kialakított kutyafuttatót vehették igénybe, hanem kimerészkedhettek a szabadba, ahol boldogan szaladgálhattak társaikkal – mondta.

Feszültség, bezártság

Fotó: Bisteyné Magdolna-archív

Magdolna az elmúlt napokban több kutyusnak is örömet tudott azzal szerezni, hogy elvitte őket pórázon sétáltatni, kifésülte szőrzetüket, és megfürdette őket. – Felszabadultan rohangáltak, látni lehetett rajtuk, hogy az elmúlt két hónap valamennyire megviselte a lelkivilágukat. Kicsit másképpen viselkedtek, mint szoktak, feszültebbek voltak, de ez bizonyára a bezártságnak köszönhető. Persze nem voltak naphosszat a kennelben, de sokkal kevesebb idejük, lehetőségük volt arra, hogy átmozgassák tagjaikat, társaikkal játszhassanak – fűzte hozzá.

– Az elmúlt hetekben történt örökbefogadás, és vannak önkénteseink, akik örömmel segítenek a sétáltatásban, és őszintén szólva: elkel a segítség! Hiába vagyunk segítők, még mindig kevesen vagyunk ahhoz, hogy egyszerre több állatot elvigyünk a szabadba, a környék erdősebb részeire, így mindig szívesen várjuk az újabb önkénteseket. Nyugodtan lehet hozni váltóruhát, barátok, családtagok is segíthetnek, hiszen a cél, hogy minél több kutyusnak tudjunk örömet szerezni – hangsúlyozta végül.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában