Közlekedés

2020.05.20. 16:58

Csokorba szedve a legfontosabb debreceni útinfók

Útszűkületek, forgalomkorlátozások útépítési- és javítási munkálatok a cívisvárosban.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Korszerűsítik a 108-as számú, Debrecent Füzesabonnyal összekötő vasútvonalat, emiatt 2020. május 15. 6 óra és 2020. augusztus 31. 21 óra között a Vértesi úti vasúti átjárót, valamint az azzal párhuzamos járdaszakaszt teljes szélességben lezárják. A lezárt útszakasz a Mikepércsi út – Wesselényi utca – Erzsébet utca – Szoboszlói út vonalon kerülhető el – értesültünk a debreceni ökormányzat közleményéből.

Változatlanul zajlik Debrecen belvárosának innovatív rekonstrukciója, a Dósa nádor tér rendezése és a gyalogos övezet kiterjesztése. A környékbeli utakon folynak a munkálatok, ami forgalomkorlátozással, útlezárással jár. Emiatt a következő helyszíneken minden gépjármű forgalma és várakozása tilos: Dósa nádor tér; Sas utca; Városház utca; a Csapó utca Dósa nádor tér és Vár utca közötti szakasza. Továbbá a Liszt Ferenc utca mindkét oldalán megállási tilalom van érvényben.

Úton folyó munkálatokkal, útszűkülettel és ideiglenes forgalomkorlátozással kell számolniuk a közlekedőknek a következő helyszíneken.

  • Nagyfelületű útjavítás kezdődött május 16-án a Nagyerdei körútnak azon a szakaszán, amely a Pallagi úti körforgalom és a gyógyfürdő gazdasági bejárat között húzódik. A munkálatok várhatóan május 30-án fejeződnek be.
  • Épületbontás zajlik a Péterfia utca 25. szám előtt, amely várhatóan május 22-én ér véget.
  • A Szent Anna utca 56-58. szám előtt hibaelhárításon dolgoznak a szakemberek várhatóan május 26-áig.
  • Szeptember 13-ai befejező dátummal csapadékcsatornát építenek a Tarján utca Gyimes utca és Bognár Rezső utca közötti szakaszán.
  • Út- és közműépítés miatt az alábbi helyszíneken és időpontokban várható útszűkület, valamint ideiglenes forgalomkorlátozás.

  • Könyvkötő utca: június 4.
  • Köntösgát sor: szeptember 11.
  • Jedlik Ányos utca: június 15.
  • Több helyen útszűkülettel és forgalomkorlátozással járó útépítés zajlik az alább jelzett időpontokig.

  • Futó utca: augusztus 18.
  • Vályi Nagy Tibor utca, Kőrösi Csoma Sándor utca, Hetényi János utca, Zólyom utca, Kard utca, Apafája utca: szeptember 30.
  • Kerékpárút kivitelezési munkálatai miatt a Pallagi út Móricz Zsigmond utca – TEVA gazdasági bejárat közötti szakaszán is számolni kell útszűkülettel, forgalomkorlátozással. A munkálatok előreláthatólag október 15-én fejeződnek be.

    A keleti városrész csomópont-átépítése várhatóan augusztus 4-én fejeződik be. A Szabó Kálmán utca – Galamb utca – Gizella utca – Vécsey utca találkozásánál folyó munkálatok szintén korlátozzák a közlekedést.

    Nagycsere és Haláp területén ivóvízvezeték építése zajlik, június 30-áig ezeken a területeken szintén forgalomkorlátozás várható.

    Mindezek mellett Debrecen egész területén folyamatosan kátyúznak a szakemberek.

    Kapcsolódó cikk:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában