advent

2019.12.18. 11:50

Jubileumi karácsonyi ünnepség a ReFoMix rehabilitációs tanyáján

A holland támogatással épült intézmény 1999. szeptember 1-én kezdte meg működését.

Fotó: ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft.

A Debrecen-Ondód városrész határában található átmeneti szálló kezdetben tizenöt hajléktalan férfi számára nyújtott otthont. A szálló kapacitását 2005-ben a szakminisztérium pályázati támogatásával huszonhat férőhelyre bővítették – tudtuk meg a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. közleményéből.

A ReFoMix berkeiben csak „tanyaként” nevezett menedékhely a városból könnyen megközelíthető a helyi buszjáratokkal. Az épületet kiváló minőségű, 5700 négyzetméteres földterület övezi, amelynek kiaknázásával a szervezet már számos sikeres munka-rehabilitációs programot valósított meg, így juttatva munkalehetőséghez és némi keresethez az intézmény lakóit. A tanyán otthonra találó férfiak jellemzően az idősebb korosztályhoz tartoznak, és nem ritka, hogy valamilyen szenvedélybetegséggel küzdenek. Az addikciókból való kilépéshez nyújtanak segítséget az itt dolgozó munkatársak az elsősorban pályázati forrásból megvalósuló foglalkoztatási programok segítségével.

Fotó: ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft.

Amint az elmúlt öt évben, úgy az idei, huszadik karácsonyi ünnepségen is Balogh Barnabás, a karitatív tevékenységéért 2018-ban Boncz László-díjjal elismert református lelkész tartott ünnepi áhítatot az intézmény lakói és munkatársai körében. Az intézmény célja az volt, hogy a nehéz sorsú emberek az együtt eltöltött alkalom által tapasztalhassák meg a karácsony örömüzenetét. A Debreceni Karitatív Testület tiszteletbeli elnöke nem érkezett üres kézzel; a Református Szeretetszolgálat adománya, valamint a ReFoMix hideg élelmiszer csomagja és ünnepi menüje tette szebbé az itt élők karácsonyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában