hajdú-bihari körkép, listákkal

2019.09.11. 18:27

Önkormányzati választás: lezárult a jelöltállítás

207 polgármester- és 1596 önkormányzati képviselő-jelöltet jelentettek be hétfő 16 óráig.

Fotó: illusztráció, Matey István, archív

Ekkor járt le a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választásán az egyéni választókerületi és egyéni listás jelöltek, valamint a polgármester-jelöltek bejelentésének határideje. Az egyéni képviselő-jelöltek a 10 ezer lakosnál népesebb településeken egyéni választókerületekben indulnak, ők 304-en vannak. Míg a 10 ezer vagy az alatti lakosságú helységek képviselő-jelöltjei egyéni listás jelöltek, a számuk 1256 – tájékoztatta a Naplót Dobi Csaba, a megyei önkormányzat jegyzője.

Tőle tudjuk, hogy a legtöbb polgármester jelölt – 5-5 személy – Darvason, Konyáron, Nádudvaron, Nagyrábén, Szentpéterszegen, Újirázon és Váncsodon várható. Egy-egy polgármester-jelölt 17 településen lesz. Ezek a következők: Ártánd, Bedő, Csökmő, Derecske, Ebes, Esztár, Földes, Görbeháza, Hajdúnánás, Kokad, Körösszakál, Körösszegapáti, Magyarhomorog, Mezőpeterd, Mikepércs, Tépe és Újtikos. A legtöbb egyéni listás jelölt Egyeken várható, szám szerint 48.

A jelöltek száma, illetve a jelöltlista még nem végleges, hiszen az a még hátralévő nyilvántartásba vételi döntések meghozatalának, az esetleges jogorvoslatok függvénye. Ezek figyelembe vételével legkésőbb szeptember 25-én véglegesíthető az induló jelöltek névsora.

A választási irodák a sorsolás eredményét rögzítették a választási informatikai rendszerben, melynek adatai alapján a Nemzeti Választási Iroda megkezdi a szavazólapok előkészítését.

Az egyéni listás jelöltek névsora itt, az egyéni választókerületi jelölteké itt, a polgármester-jelölteké pedig itt érhető el.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában